Autor Cultura
7 Octubre 2015 a 13:00

Vic se suma a les Jornades Europees del Patrimoni

Enguany la temàtica és l’origen de la ciutat romana

Presentació de les Jornades del Patrimoni Europeu // Imatge cedida per l'Ajuntament de Vic

Presentació de les Jornades del Patrimoni Europeu // Imatge cedida per l’Ajuntament de Vic

Vic s’adhereix a les Jornades Europees del Patrimoni, una iniciativa mundial que té per objectiu de donar conèixer i descobrir el patrimoni del territori.

Ahir a la tarda es van presentar les activitats que es duran a terme. L’acte va comptar amb la presència de la regidora d’Urbanisme, Fabiana Palmero; l’arquitecta i membre del Patronat de Ciutat Antiga, Anna Rovira i en representació de l’Associació Centre d’Investigacions Arqueològiques d’Osona (CIAO), Montse Rocafiguera. Enguany sota la temàtica de Vic, una ciutat romana.

Aquesta setmana s’han col·locat 21 globus a diferents espais estratègics de la ciutat amb un interrogant i on hi ha unes lletres que diuen “Jornades del Patrimoni Europeu”. Es tracta d’una iniciativa del CIAO que proposa fer una ruta-visita comentada pels llocs més importants i desconeguts de l’Auso romana, per tal de prendre consciència de la significació i rellevància d’aquesta etapa històrica de la ciutat de Vic.

El proper dilluns a les 2/4 d’11 del matí tindrà lloc, la visita comentadaAuso – Ciutat romana. Una descoberta. aquesta visita començarà a la sala d’exposicions Josep Romeu de l’Ajuntament de Vic, on s’exposaran alguns materials arqueològics d’època romana apareguts recentment a la ciutat. Aquest recorregut permetrà veure el claustre de la catedral, on es troba l’estela dedicada a Diana; les galeries d’estudi del Museu Episcopal de Vic, on es conserven els sarcòfags de la necròpolis sud de la ciutat i altres restes; es travessarà el pont per visualitzar l’accés a la ciutat romana, i les possibles traces del seu urbanisme; fins arribar al Temple Romà. Al llarg d’aquesta setmana, els llocs on s’hagin realitzat troballes arqueològiques romanes  s’ha col·locat un globus com element distintiu.

l’Oficina de Turisme de Vic ofereix la visita guiada habitual de cada dissabte de forma gratuïta. Esta prevista pel dissabte a les 5 de la tarda. Començarà davant l’oficina de Turisme de Vic i al llarg d’una hora i mitja la ciutadania pot descobrir el centre històric de la ciutat amb entrada a la Catedral de Vic i al Museu Episcopal de Vic.

Per fer qualsevol d’aquestes dues visites s’ha de fer reserva prèvia al telèfon 93 886 20 91 (Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Vic).

Altres organismes de la ciutat també han preparat iniciatives per sumar-se a les Jornades del Patrimoni Europeu.

Museu Episcopal de Vic ha programat, pel proper dissabte a les 5 de la tarda, una visita guiada exclusiva. Aquesta visita inclou un recorregut per la col·lecció d’art romànic del Museu Episcopal de Vic i pujada al campanar romànic més alt de Catalunya. La reserva es pot fer al telèfon 93 886 93 60 o reserves@museuepiscopalvic.com.

El Patronat d’Estudis Osonencs ofereix també per dissabte una visita a l’impremta Anglada.

La regidora d’Urbanisme, Fabiana Palmero, va destacar que aquesta és una iniciativa mundial amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania de la importància del patrimoni de la nostra ciutat.

La representant del CIAO, Montse Rocafiguera, va posar de relleu que “és interessant conèixer els orígens de la nostra ciutat” mentre que l’arquitecta i membre del Patronat de Ciutat Antiga, Anna Rovira explicava que la idea de col·locar els globus a diferents punts de la ciutat té l’objectiu de que les persones posin la seva atenció en punts on possiblement s’hi passa diàriament i no s’és conscient que en aquest lloc hi ha una troballa romànica.

 

Switch to mobile version