Autor Sanitat
16 Novembre 2015 a 11:00

Catalunya reconeguda pels Premis Best in Class pels seus hospitals i serveis

La concessió dels premis es basa en la puntuació obtinguda pels candidats amb l’ICAP

Reconeixement Hospitals // Imatge del web de Wikimedia

Reconeixement Hospitals // Imatge del web de Wikimedia

El conseller de Salut, Boi Ruiz, va recollir a Madrid un premi concedit al Departament de Salut en reconeixement a la qualitat dels hospitals catalans en els darrers 10 anys. Pel fet que Catalunya hagi estat el territori que més hospitals i serveis hospitalaris han estat reconeguts com a millors de tot l’Estat entre els anys 2006 i 2015 pels Premis Best in Class, promoguts per la publicació Gaceta Médica –editada pel grup de comunicació Wecare-U-, i la Càtedra d’Innovació i Gestió Sanitària de la Universidad Rei Joan Carles.

Aquesta distinció, especial en la desena edició d’aquests premis, posen de manifest la qualitat, en tots els nivells i des de fa anys, dels serveis hospitalaris de Catalunya. A més, el jurat del premi va destacar l’alt grau de coneixement de gestió dels recursos de la Conselleria per, en un entorn de contenció de la despesa, haver garantit la qualitat assistencial i haver obtingut resultants excel·lents, com a fruit de la gestió dels professionals del sistema sanitari i del lideratge intradepartamental del conseller Ruiz.

Els premis Best in Class reconeixen cada any el millor centre d’Atenció Primària, el millor hospital i els millors serveis i unitats del territori nacional, tant públics com privats, que busquen l’excel·lència en l’atenció que presten als seus pacients.

En aquests 10 anys, els Premis Best in Class han guardonat hospitals catalans en el seu global o en determinats serveis hospitalaris. En l’edició d’enguany, a banda d’aquest reconeixement general a Catalunya, van quedar com a finalistes en diferents categories el CAP Igualada Nord, el servei de Diabetis de l’Hospital Clínic, el de Farmàcia de l’Hospital General d’Igualada, el de Medicina Interna de l’Hospital de Mataró i el BC Natal.

L’any passat, els premis catalans van recaure sobre el projecte Living Lab de Tele Rehabilitació de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, del servei d’Esclerosi Múltiple, Recerca i Innovació, i Transplantaments de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, del de Psoriasi de Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, del de Responsabilitat Social Corporativa de l’Institut Català d’Oncologia, del d’Urgències de l’Hospital de Sabadell, i al Servei Català de la Salut, amb un premi especial de Gestió Hospitalària.

La concessió dels premis es basa en la puntuació obtinguda pels candidats amb l’Índex de Qualitat Assistencial al Pacient (ICAP), que s’estableix a partir de l’anàlisi multivariable de les dades recollides en els qüestionaris d’autoavaluació emplenats pels hospitals i centres de atenció primària.

Switch to mobile version