Autor Societat
7 Novembre 2015 a 16:00

El Govern adjudica a Caixabank les tasques d’emissió i promoció del Carnet Jove fins al 2026

El 2016 s’ampliarà la franja d’edat dels titulars des dels 12 fins als 30 anys

Carnet Jove // Imatge del web de Carnet Jove

Carnet Jove // Imatge del web de Carnet Jove

El Govern ha adjudicat a CaixaBank les tasques d’emissió, promoció i dinamització de les targetes del Carnet Jove per al període 2017-2026. El Carnet Jove és un servei de la Generalitat dirigit a les persones joves d’entre 14 i 29 anys que té per objectiu facilitar-los l’accés a serveis, propostes i avantatges en diferents àmbits, prioritzant la cultura i la mobilitat internacional i contribuint a la seva integració social com a ciutadans.

La renovació de l’acord entre la Generalitat i CaixaBank s’ha fet a través d’una contractació administrativa en lloc de per conveni de col·laboració com s’havia fet fins ara per millorar la transparència. El perfil, condicions i licitació del contracte es va publicar abans de l’estiu i s’ha resolt concedir-lo a CaixaBank.

Gràcies a la renovació de l’acord amb CaixaBank per la via de la contractació administrativa s’han assolit una sèrie de millores en la prestació del servei. Per exemple, l’aportació anual de l’entitat financera passa de 440.000 a 550.000 euros, es milloren les condicions dels titulars i es continua garantint una àmplia expedició del Carnet arreu del territori gràcies a l’àmplia xarxa d’oficines de l’entitat, que supera les 1.400 sucursals a Catalunya.

L’any 2014 (darreres dades tancades) es va assolir el rècord històric de titulars del Carnet Jove amb 528.899. Aquesta xifra suposa el 10% del total de carnets joves expedits a Europa i més del 20% dels carnets joves de l’Estat espanyol.

El 84,19% dels titulars del Carnet Jove que resideixen a Catalunya són majors d’edat (entre 18 i 29 anys). Pel que fa a les dades de gènere, el nombre de noies (53,48%) és superior al de nois (46,52%). Per territoris, el major nombre viuen a l’àrea metropolitana (340.675), Girona (47.352), Camp de Tarragona (43.254), Catalunya central (28.579), comarques de Ponent (24.903), terres de l’Ebre (14.318) i Alt Pirineu i Aran (5.399). 24.419 titulars del Carnet Jove viuen fora de Catalunya.

El Carnet Jove ofereix als titulars 8.302 avantatges oferts per 3.721 col·laboradors. L’any passat es va implementar una nova modalitat de Carnet Jove que incorporava una targeta moneder pensada per a les franges de menor edat per facilitar-los l’accés a ells i a les seves famílies en l’ús d’eines financeres i control de la despesa.

L’any vinent el Carnet Jove celebrarà el seu 30 aniversari i  es commemorarà amb una festa dirigida als titulars. També s’ampliarà l’edat de validesa del Carnet Jove a Catalunya, que serà dels 12 als 30 anys (ara és dels 14 als 29 anys).

Switch to mobile version