Autor Societat
2 Novembre 2015 a 09:00

En alerta INUNCAT per fortes pluges i PROCICAT per risc de ventades

Tot avui i probablement demà

Foto: Paquita Vallbé

Foto: Paquita Vallbé

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat, en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que indiquen l’arribada avui d’un episodi de temporal amb fort vent, pluja abundant i mala mar posa en situació d’alerta el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT i el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per risc de ventades. El temporal es farà notar ja ara al matí al sud i s’estendrà a partir del migdia cap al nord-est afectant tot el territori. La situació de mala mar es pot perllongar fins dimarts.

La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya indica que l’episodi s’ha iniciat matinada i durarà fins la nit de dimarts desplaçant-se de sud a nord. El risc és per acumulació de pluja, que en alguns llocs pot superar els 100 l/m2 en 24 hores i, puntualment, també pot haver-hi pluja intensa amb xàfecs que deixin més de 20 l/m2 en 30 minuts

Al llarg del matí i migdia s’estendran per tot el territori llevat de Ponent i alguns punts del litoral nord. On l’acumulació de pluja pot causar més afectacions és a Terres de l’Ebre i Tarragona, sense descartar l’àrea metropolitana de Barcelona. Rius i rieres podran portar quantitats abundants d’aigua i patir algun desbordament puntual. A les comarques de Girona, excepte Garrotxa i zones del Pirineu Oriental, és on es preveuen menys afectacions.

Pel que respecta al fort vent, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu un episodi de vent de component sud i est durant tot el dia de demà dilluns que afectarà tot Catalunya. Bufarà fort a cotes mitjanes i baixes i caldrà estar amatent en zones urbanes, sobretot a les comarques del litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona

Cal extremar les precaucions i assegurar o retirar els objectes que es trobin a terrasses i balcons de les cases que el vent pot fer caure al carrer. Així mateix, en el cas que allà on us trobeu el vent bufi amb força intensitat, cal evitar refugiar-vos al costat de murs que puguin resultar inestables, cartells i mobiliari urbà, així com d’arbres dels que es pugui’n desprendre branques o fragments del tronc

Switch to mobile version