Autor Societat
28 Novembre 2015 a 16:00

En el primer cicle de Formació 3.0 han participat quasi 300 motoristes

A través del programa han pogut millorar la tècnica i augmentar la seguretat al manillar

Formació 3.0 // Imatge cedida per la Generalitat

Formació 3.0 // Imatge cedida per la Generalitat

El Departament d’Interior i Anesdor, l’Associació nacional d’empreses del sector dues rodes, han finalitzat el primer cicle de Formació 3.0, un programa pioner al conjunt de l’Estat que ha tingut l’objectiu d’augmentar la seguretat viària dels conductors de vehicles de dues rodes a peu de carretera.

En total, 287 motoristes han participat en les set primeres sessions d’aquesta iniciativa caracteritzada per registrar una alta concentració de conductors de motocicletes durant els caps de setmana. Aquesta participació ha cobert 4.000 quilòmetres de carreteres de les demarcacions de Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona

En el decurs d’aquesta activitat gratuïta, els participants han pogut identificar i corregir els seus errors i millorar la seva tècnica de la mà de monitors especialitzats, i de l’enregistrament i visionat posterior de la seva pròpia conducció. Formació 3.0 ha disposat del suport dels Mossos d’Esquadra tant per al desenvolupament de la sessió formativa com per a la localització de l’espai més adequat.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha impulsat i finançat aquest programa per ampliar les actuacions endegades per aconseguir reduir la sinistralitat dels vehicles de dues rodes, que en els darrers anys no ha registrat els indicadors de reducció de l’accidentalitat en general.

La iniciativa s’integra també en l’estratègia Road National Approach impulsada per ACEM (Associació Europea de la Indústria de la Motocicleta). En el marc d’aquesta estratègia, les entitats membre d’ACEM desenvolupen activitats de seguretat viària en col·laboració amb les diferents administracions.

El programa Formació 3.0 ha aconseguit tenir el suport destacats esportistes, entre els quals destaquen els pilots de  Moto GP Jorge Lorenzo, Marc Márquez, Dani Pedrosa, i  el campió del món de Trial, Toni Bou.

La primera edició de Formació 3.0 també ha permès identificar els errors més comuns dels motoristes a la carretera. La velocitat poc adequada a l’entorn, el traçat incorrecte dels revolts, el desconeixement generalitzat sobre la tècnica correcta de frenada o el mal aprofitament de l’espai en són alguns.

La directora de l’SCT, Eugenia Doménech, ha valorat positivament  l’experiència formativa i ha destacat: “Volem que aquest innovador i pioner format, per primera vegada fora de circuit, sigui una activitat útil perquè els usuaris millorin la seva tècnica i augmentin la seva seguretat a la moto, i amb la que aprenguin gaudint d’una conducció segura”.

 

Per la seva banda, el secretari general d’Anesdor, José María Riaño, ha subratllat: “Gràcies a aquest programa, centenars de motoristes han pogut millorar les seves tècniques de conducció en un entorn atípic, però idoni: el de les rutes que freqüenten durant els caps de setmana”. En aquest sentit, el Secretari General d’ANESDOR ha afegit que “la formació avançada per a motoristes és una de les mesures per prevenir aquests errors en la conducció i una de les claus per reduir la sinistralitat dels vehicles lleugers”.

Convé destacar que les sessions d’aquesta acció de sensibilització  s’han dut a terme a la Llosa del Cavall a Sant Llorenç de Morunys (Lleida), a la GI-542 a Sant Hilari Sacalm (Girona), a la TP-7402 a Cornudella de Montsant (Tarragona), a la BV-1123 a Castellbell i el Vilar (Barcelona) i a la C-14 a Ponts (Lleida).

Switch to mobile version