Autor Economia
4 Novembre 2015 a 13:00

La Delegació de la Cambra a Osona alerta del perill de fuga d’empreses per l’augment selectiu de l’IBI

Podria frenar el creixement de la comarca

Centres Locals de Serveis a les Empreses // Imatge del web Gencat.cat

Centres Locals de Serveis a les Empreses // Imatge del web Gencat.cat

La Delegació de la Cambra a Osona denuncia la pujada de l’IBI en un 10% d’immobles d’ús comercial, industrial i d’oficines amb major cadastral de Vic i Manlleu. A Manlleu, alguns d’aquests augments suposen del 14,8% al 55,8%. En concret, 70 indústries manlleuenques veurien augmentats els seus impostos en un 28,9%.

Tot i que la Llei preveu que es pugui gravar amb tipus més alts aquests immobles -sense que això afecti els habitatges-, la Cambra considera que podria frenar el creixement industrial de la comarca. Actualment aquest creixement és el segon més important de les 14 comarques de la província de Barcelona, amb un atur que es redueix a un ritme constant.

El Delegat de la Cambra a Osona, Josep Pujadas, considera que és un proposta demagògica dir que paguin més els que tenen més, perquè a la pràctica ja és un fet que es produeix.

En canvi, l’augment de la fiscalitat provocaria que algunes empreses es qüestionin la conveniència de mantenir el negoci a la comarca, si es continua gravant més l’activitat econòmica que a d’altres comarques.

Pujadas remarca que “després de tots els esforços dirigits a evitar que es tanquin i es deslocalitzin empreses amb alts volums de contractació, les propostes dels ajuntaments s’han de focalitzar en incentivar la seva bona marxa i no posar traves al desenvolupament empresarial”.

Switch to mobile version