Autor Societat
11 Novembre 2015 a 18:00

La Diputació destina 500.000 euros per garantir la cohesió social

Aquest ajut s’atorga als municipis de menys de 20.000 habitants

Ajudes cohesió social // Imatge cedida per la Generalitat

Ajudes cohesió social // Imatge cedida per la Generalitat

L’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona ha aprovat atorgar 500.000 euros destinats a municipis de menys de 20.000 habitants per a la millora de la cohesió social.La concessió i gestió dels ajuts serà mitjançant els consells comarcals i altres agrupacions de municipis de la demarcació de Barcelona, com ara la Mancomunitat la Plana ja que són els organismes que tenen la competència en l’àmbit de serveis socials i entitats municipals.
Els ajuts seran per cobrir les necessitats socials bàsiques com ara: ajuts per a subministraments bàsics, ajuts relacionats amb el lloguer o la hipoteca de l’habitatge habitual, la pèrdua temporal o permanent d’habitatge per desnonament o per allotjament temporal, per a l’alimentació i necessitats bàsiques de subsistència, per a l’alimentació infantil, higiene i lactància, per a roba i calçat, o per a combatre la pobresa energètica, entre d’altres.

A continuació us detallem el quadre amb els ajuts corresponents a cada entitat comarcal:

 

Consell Comarcal de l’Alt Penedès ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­______________35.328 euros

Consell Comarcal de l’Anoia___________________39.358 euros

Consell Comarcal del Bages __________________ 43.352 euros

Consell Comarcal del Baix Llobregat ___________ 45.379 euros

Consell Comarcal del Berguedà _______________ 32.773 euros

Consell Comarcal del Garraf __________________  23.044 euros

Consell Comarcal del Maresme________________ 65.488 euros

Consorci per a la Promoció de Municipis del Moianès __24.312 euros

Consell Comarcal d’Osona _____________________36.779 euros

Consell Comarcal del Vallès Occidental __________ 42.526 euros

Consell Comarcal del Vallès Oriental _____________82.867 euros

Mancomunitat Intermunicipal voluntària La Plana ___28.793 euros                                                                                              TOTAL   500.000 euros

Els criteris de distribució s’han determinat per característiques demogràfiques, tenint en compte la població resident en municipis amb una població inferior a 20.000 habitants. També s’ha afavorit aquells territoris que, per les seves característiques geogràfiques, pateixen una major dispersió territorial o una orografia més muntanyosa.

En el cas de la Mancomunitat de la Plana s’aplica l’índex corresponent a la comarca d’Osona i en el cas del Moianès, s’aplica l’índex corresponent a la comarca del Bages, donat que la major part de municipis integrants provenen d’aquesta comarca.

Aquest ajut s’atorga als municipis de menys de 20.000 habitants

L’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona ha aprovat atorgar 500.000 euros destinats a municipis de menys de 20.000 habitants per a la millora de la cohesió social.

La concessió i gestió dels ajuts serà mitjançant els consells comarcals i altres agrupacions de municipis de la demarcació de Barcelona, com ara la Mancomunitat la Plana ja que són els organismes que tenen la competència en l’àmbit de serveis socials i entitats municipals.

Switch to mobile version