Autor Societat
3 Novembre 2015 a 10:00

La Generalitat destina prop d’1 milió d’euros per incentivar la compravenda de patents tecnològiques

Està destinada a empreses de tots els sectors per a projectes d’una durada de dos anys
 

Patents tecnològiques // Imatge del web de Pixabay

Patents tecnològiques // Imatge del web de Pixabay

La Generalitat destina prop d’1 milió d’euros a una nova línia d’ajut que incentiva la compravenda de patents tecnològiques.  Aquesta línia fomenta que les empreses catalanes puguin innovar a través de l’adquisició de tecnologia externa en forma de patent per aplicar-la a la fabricació dels seus productes.

És la primera vegada que el Govern crea una línia d’ajuts per ajudar a les petites i mitjanes empreses a incorporar estratègies de diferenciació mitjançant la utilització de patents de tercers. L’objectiu d’aquesta nova línia d’ajut és també augmentar el nombre de publicació de patents amb utilitat industrial a Catalunya. Així, es pretén mobilitzar el mercat de compra-venda de la tecnologia creada pels centres de recerca, les universitats o fins i tot, altres empreses. La compra de patents és una via més perquè les noves tecnologies arribin al mercat.

Els requisits de la línia d’ajut contemplen que l’adquisició sigui d’una patent que es pugui aplicar o comercialitzar a qualsevol país ja que l’objectiu és que els productes fabricats amb aquesta tecnologia es puguin vendre protegits amb la patent als mercats internacionals.

Les empreses beneficiades amb aquest ajut, tindran dos anys per fabricar un prototip creat amb la tecnologia adquirida que es pugui internacionalitzar. La línia està oberta a qualsevol tipus de pime i es prioritzarà les empreses dels sectors de l’estratègia RIS3CAT de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent.

Les xifres mundials de patents registrades han tingut un creixement del 9% entre 2012 i 2013, assolint la xifra de 2,6 milions noves sol·licituds  de tecnologies arreu del món durant l’any 2013. Els països que més sol·licituds de patents registren són la Xina, els Estats Units, el Japó, Corea del Sud i l’Oficina Europea de patents.

Switch to mobile version