Autor Societat
16 Novembre 2015 a 13:00

La Uvic inaugurarà una planta de rius artificials pionera

Serà dilluns al Museu del Ter de Manlleu

Riu Artificial // Imatge del web del Museu del Ter

Riu Artificial // Imatge del web del Museu del Ter

El rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Jordi Montaña, i l’alcalde de Manlleu i patró de la Fundació Universitària Balmes (FUB), Àlex Garrido, inauguraran avui a les 16h la planta de rius artificials que el CT BETA-Xarxa TECNIO de la UVic-UCC ha dissenyat i construït al recinte del Museu del Ter. La inauguració serà a les 16h

Aquestes instal·lacions, que són pioneres a l’Estat per la situació privilegiada i el grau de versatilitat de què disposen, simulen un riu real i s’utilitzaran en recerques molt diverses relacionades, principalment, amb el tractament de les aigües residuals i el seu impacte ecològic.

Pocs grups de recerca a Europa disposen d’aquest tipus de plantes, però a més, la de la UVic-UCC és especialment flexible i adaptable a les necessitats de cada moment.

Les instal·lacions es troben situades al costat del riu Ter i són exteriors, reproduint d’aquesta manera de forma moltv real les condicions d’un riu.

Montaña i Garrido signaran el conveni de col·laboració que ha permès construir la planta. L’acte comptarà amb la presència del director del CT BETA, Sergio Ponsá, i el coordinador del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis del Museu del Ter, Marc Ordeix.

Switch to mobile version