Autor Societat
3 Novembre 2015 a 12:30

Protecció Civil de la Generalitat manté l’Alerta del Pla INUNCAT

Protecció Civil demana allunyar-se de rius i rieres que, al menys fins al migdia, continuaran amb cabals elevats

Foto: Paquita Vallbé

Foto: Paquita Vallbé

Protecció Civil de la Generalitat (Departament d’Interior) ha desactivat aquest matí l’Alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT activat per ventades el passat diumenge, un cop passat l’episodi de vents que no ha causat incidències greus.

Segons informa el Servei Català de Trànsit SCT, en aquests moments estan tallades la C-1411b a Manresa, la LV-1003 a Sant Guim de Freixenet i la LV-3025 a Preixens per inundacions. També per inundacions estan tallades la BV-3003 a Callús, TV-2005 a Aiguamúrcia i es fa pas alternatiu a l’N-141F a Oluges.

 Pel que fa a l’estat de la mar, cal mantenir la precaució davant la previsió de fort onatge aquest matí a tot el litoral, on s’espera que les onades podran superar els 2,5 metres, i que es concentrarà a la meitat nord del litoral a partir de la tarda la tarda.

 El telèfon d’emergències 112 ha rebut 1.144 trucades relacionades amb les pluges abundants i els forts vents dels darrers dos dies (dades fins a les 9 hores d’aquest matí). La majoria de les incidències per vent han estat per caiguda d’arbres i objectes a la via i també per risc estructural. La majoria de trucades (638) durant aquest episodi de ventades, fortes pluges i mala mar es van concentrar entre les 14.30 i les 19.00 hores d’ahir i també hi ha hagut un repunt de trucades a emergències aquesta passada matinada entre les 4 i les 4.30 hores (34). Per comarques, el telèfon d’emergències ha rebut 214 trucades amb origen al Vallès Occidental, 118 al Baix Camp i 109 al Segrià. Per municipis, des de Lleida s’han fet 77 trucades, 75 des de Reus, 48 des de Sabadell i 43 des de Terrassa.

Switch to mobile version