Autor Societat
3 Novembre 2015 a 14:00

Recollida de material d’abric pels refugiats

Diferents punts de recollida per tot el territori

Catalunya amb els refugiats // Imatge cedida per l'AMIC

Catalunya amb els refugiats // Imatge cedida per l’AMIC

Entitats socials i entitats culturals d’ONG’s s’han mobilitzat per ajudar als refugiats amb una recollida de material d’abric. Durant dues setmanes es farà recollida a varis punts del territori sota la campanya Catalunya amb els refugiats, on participa la Fundació Nous Catalans.

És recullen mantes, sacs de dormir, tendes de campanya, anoracs o jaquetes d’abric, botes i altra roba d’abric. Es demana que el material estigui en bones condicions.

Tot i que les institucions catalanes estan preparant l’acollida als refugiats que vindran a Catalunya de moment la gran massa de persones que han fugit de la guerra i reclamen asil són a Europa central i necessiten roba d’abric. Es calcula que a la nit s’arriben a temperatures de 4 graus i les properes setmanes podrien baixar dels 0 graus a les zones de Sèrbia, Croàcia i Eslovènia.

Punts de recollida:

  • Punt cen­tral de rec­ol­l­ida: Barcelona Car­rer de Sant Adrià, 20, a Sant Andreu (una nau a l’antiga fàbrica Fabra i Coats). Aviseu prèvi­a­ment al 934 662 462.
  • A la zona del Besòs, la Fun­dació Nous Cata­lans ha cedit la seva seu a Santa Coloma de Gramenet (car­rer Pom­peu Fabra, 22, al costat de la parada Santa Coloma de la L1del metro) i la Fun­dació Esportiva Grama també recull l’ajut al Nou Munic­i­pal de Santa Coloma (avin­guda Can Peix­auet s/​n).
  • A Barcelona, la FAECposa la seva seu a dis­posi­ció a les tardes (car­rer Vil­a­marí, 31 baixos).
  • A la regió de Girona, el “pro­jecte Xevi” dels Parcs de Bombers cen­tral­itzen l’ajut al Parc de Bombers La Pera, al Baix Empordà.
  • A Vilade­cans s’ha con­sti­tuït un col.lectiu de “Veïns sol­i­daris de Vilade­cans” al car­rer Pare Artigues 1 (cen­tre par­ro­quial) els dies 2, 3, 4 de novembre.
  • A les Ter­res de l’Ebre, a Camar­les, l’empresa Mis­tral Bon­sai SL, ho recull a la car­retera nacional 340, km 1093. I moltes escoles ho estan rec­ollint a cada cen­tre, seguint la majo­ria, la crida feta per la FAPAC…

Si voleu saber si a la vostra zona hi ha recollida podeu trucar al telèfon d’informació general 934 662 462 o enviar un correu a refugiats@nouscatalans.cat.

Switch to mobile version