Autor Cinema, teatre i televisió
6 Novembre 2015 a 16:00

Spectre

 

Spectre

Spectre

Aquesta setmana s’estrena als cinema la nova entrega de la saga Bond Spectre. A més arriben a les sales dues sagues més: Sinister 2 i Dragon Ball Z: Fukkatsu no F. Recentment arribada de Cannes amb el premi de Millor Pel•lícula arriba Dheepan. Des del continent asiàtic arriba Una pastelería en Tokio. Des de França el romanç La promesa. Donant suport a les produccions nacionals arriba Novatos i Isla Bonita. Des dels Emirats Àrabs arriba el documental Él me llamó Malala.

 

SPECTRE

ACCIÓ. Dirigida per: Sam Mendes. Repartiment: Daniel Craig, Christoph Waltz, Monica Bellucci, Léa Seydoux

Un críptic missatge del passat envia a James Bond a una missió secreta a Mèxic D.F. i després a Roma, on coneix a Lucía Sciarra, la bella vídua d’un infame criminal. Bond s’infiltra en una reunió secreta i descobreix l’existència d’una sinistra organització coneguda com SPECTRE. Mentrestant, a Londres, el nou director del Centre per a la Seguretat Nacional qüestiona les accions de Bond i posa en dubte la importància de l’EL MEU6, encapçalat per M. De manera encoberta Bond recluta a Moneypenny i Q perquè l’ajudin a buscar a Madeleine Swann, la filla del seu antic enemic, el Sr. White, que potser tingui la clau per desentranyar el misteri de SPECTRE. A mesura que Bond avança en la seva missió, descobreix una escruixidora connexió entre ell mateix i l’enemic que busca.

SINISTER 2

TERROR. Dirigida per: Ciaran Foy. Repartiment: James Ransone, Shannyn Sossamon, Robert Daniel Sloan

Després que Ashley Oswalt esquarterés a la seva família i desaparegués amb Mr. Boggie, una mare i els seus fills bessons es muden a la casa on uns nens posseïts van cometre els assassinats. Mr. Boogie ha tornat i aguaita a un d’ells.

DRAGÓN BALL Z: FUKKATSU NO F

ANIMACIÓ. Dirigida per: Tadayoshi Yamamuro.

Després que Bills, el Déu de la destrucció, decidís no destruir la Terra, es viu una gran època de pau. Fins que Sorbet i Tagoma, antics membres d’elit de l’armada de Freezer, arriben a la Terra amb l’objectiu de reviure al seu líder per mitjà de les Boles de Drac. El seu desig és concedit i ara Freezer planeja la seva venjança en contra dels Saiyajin.

DHEEPAN

DRAMA. Dirigida per: Jacques Audiard. Repartiment: Vincent Rottiers, Marc Zinga, Jesuthasan Antonythasan

Un home fuig de la guerra civil a Sri Lanka i, per aconseguir que França li concedeixi el dret d’asil, fa passar per la seva família a una dona i a una nena. Una vegada allí, troba treball com a guardià d’un edifici en un barri problemàtic dels afores. A pesar que no parlen francès, s’adapten progressivament al seu nou país. Al mateix temps, l’home i la dona acaben enamorant-se. Finalment, el tràfic de drogues impulsarà a l’home a sortir del seu aïllament i a prendre partit.

LA PROMESA

ROMANCE. Dirigida per: Patrice Leconte. Repartiment: Rebecca Hall, Alan Rickman, Richard Madden

Alemanya, any 1912, poc abans de la Primera Guerra Mundial. Un jove llicenciat d’origen humil es converteix en secretari i persona de confiança d’un ric empresari de l’acer. A mesura que la seva relació laboral s’estreny, el jove haurà d’acudir freqüentment al domicili de l’empresari, una bella i reservada dona molt més jove que el seu marit. Entre ells sorgirà una relació passional tan secreta com a platònica, ja que el jove no s’atreveix a revelar els seus sentiments, temorós de comprometre el seu treball.

UNA PASTELERÍA EN TOKIO

DRAMA. Dirigida per: Naomi Kawase. Repartiment: Kirin Kiki, Miyoko Asada, Estuko Ichihara

Sentaro té una petita pastisseria a Tòquio en la qual serveix dorayakis Quan una simpàtica anciana, Tokue, s’ofereix a ajudar-lo, ell accedeix de mala gana, però Tokue demostrarà tenir un do especial per fer els pastissos. Gràcies a la seva recepta secreta, el petit negoci comença a prosperar. Amb el pas del temps, Sentaro i Tokue obriran els seus cors l’u a l’altre per revelar velles ferides.

NOVATOS

DRAMA. Dirigida per: Pablo Argaüés. Repartiment: Nicolás Coronado, Lucía Ramos, Javier Butler

Álex, de 18 anys, deixa la seva ciutat per anar-se a estudiar a la universitat a Madrid. Poc pot imaginar que en arribar al Col·legi Major on residirà es trobarà amb el món de les novatades, una sèrie d’humiliacions i jocs vexatoris que “els veterans” exerceixen sobre “els novençans” amb total impunitat. Aquesta pràctica s’estén a tots els Col·legis Majors; per això, Carla, també les suporta. Els veterans joves majors que ells, arrogants i acostumats a tenir tot el que desitgen, aconseguiran trontollar el món d’Álex i Carla.

ÉL ME LLAMÓ MALALA

DOCUMENTAL. Dirigida per: Davis Guggenheim. Repartiment: Malala Yousafzai, Ziauddin Yousafzai, Atal Yousafzai

Un retrat íntim de Malala Yousafzai, l’activista pakistanesa ferida per un talibà que va atemptar contra la seva escola. Guanyadora del Premi Nobel de la Pau, la persona més jove que mai ha rebut tan prestigiós guardó, Malala va ser assenyalada com a objectiu pels talibans i va sofrir greus ferides per arma de foc quan tornava a la seva casa, a la Vall de Swat (Pakistan), en el seu autobús escolar.

ISLA BONITA

DRAMA. Dirigida per: Fernando Colomo. Repartiment: Olivia Delcán, Fernando Colomo, Nuria Román

Fer, un veterà i enamoradís realitzador publicitari vingut a menys, és convidat pel seu amic Miguel Ángel al seu retir daurat a la illa de Menorca. El problema és que la jove esposa d’aquest també ha convidat a la seva mare i nebots. Miguel Ángel no té més remei que col·locar al seu amic a casa de Nuria, una atractiva escultora antisistema que viu en permanent conflicte amb la seva filla adolescent, Olivia.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version