Autor Societat
10 Novembre 2015 a 13:00

Vic celebra amb moltes activitats el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones amb

El 25 de novembre a les 12.00 del migdia es convoca un minut de silenci a la plaça Major

cartell reformat_LOGOSL’Ajuntament de Vic a través del servei del VicDones-SIAD Osona, de l’àrea d’Igualtat i Ciutadania, ha dissenyat un programa d’activitats adreçat a tota la ciutadania amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones, que tindrà lloc el proper 25 de novembre. Les activitats programades s’organitzen des de les entitats i associacions del territori, així com des del mateix servei.

L’objectiu del servei VicDones-SIAD Osona és consolidar les intervencions per eradicar la violència masclista en totes les seves manifestacions, des de la intervenció integral, reforçant l’estructura i model de prevenció i atenció a través sobretot d’estratègies de sensibilització ciutadana davant la problemàtica de la violència masclista, ja que la violència contra les dones està profundament arrelada a les estructures socials i si no s’incideix sobre aquestes, la violència no desapareixerà.

El cartell d’enguany mostra unes dades que canvien dia a dia i que fan més evident la necessitat de sumar esforços en la denúncia d’aquesta xacra social, així com de continuar apostant en els recursos i el compromís per a la prevenció i sensibilitzar per la no violència.

Es faran diferents activitats (teatre, xerrades, tallers, exposicions, club de lectura, entre altres) que conviden a reflexionar i a conèixer el sentit ampli i l’arrel del concepte de violència masclista.

L’Ajuntament de Vic manifestarà el seu rebuig contra la violència vers les dones amb la lectura del Manifest i la convocatòria ciutadana per a sumar-se en aquest acte de rebuig amb un minut de silenci. Serà el dimecres 25 de novembre a les 12h a la Plaça Major.

Una altra de les activitats destacades es l’organitzada pel Casal Claret, recreant a la plaça Antoni Gaudí la campanya ideada per l’artista mexicana Elina Chauvet, tot pintant sabates vermelles com a acte de denúncia per les dones mortes per violència masclista.

Altres  activitats són l’Audició a càrrec d’alumnes d’instrument de l’Escola de Música i Conservatori de Vic, una xerrada “Els joves d’avui dia són més masclistes.(Re) pensar la prevenció de les violències de gènere entre joves” organitzada des la UVIC-UCC, la xerrada sobre els 10 anys de vigència de la Llei de violència de gènere a càrrec del col·lectiu ADONA?T Vic, el concurs d’espots, etc. i un taller d’autodefensa per a dones, que facilita un primer contacte amb la defensa personal, en el que s’aborden diferents tècniques per defensar-se, física i psicològicament, de les més típiques agressions envers les dones, a càrrec de Karin Konkle.

 Programa

Switch to mobile version