Autor Ensenyament
22 Desembre 2015 a 13:00

Serena Sgarzi rep la beca Horitzó Àsia 2015

Farà una estada de recerca a la Xina

D'esquerra a dreta: Joan Masnou, Jordi Montaña, Susagna Roura i Sandra Brucet // Imatge cedida per UVic

D’esquerra a dreta: Joan Masnou, Jordi Montaña, Susagna Roura i Sandra Brucet // Imatge cedida per UVic

La biòloga i estudiant de doctorat de la Universitat deVic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Serena Sgarzi, va rebre ahir la beca Horitzó Àsia 2015. La beca va ser recollida per la doctora Sandra Brucet, que cotutoritza la tesi de Serena, ja que aquesta es troba de viatge a l’estranger.

L’ajut, que està valorat en 2.250 euros, permetrà a la investigadora fer una estada de recerca de sis setmanes a la Jinan University, a la ciutat xinesa de Guangzhou.

La beca va ser lliurada pel rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, en un acte que celebrat a la UVic.  També hi van ser presents la regidora de Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament de Vic, Susagna Roura, i el vicerector de Relacions Internacionals, Joan Masnou.

Sandra Brucet, en nom de la guanyadora, va agrair la beca a la Universitat i l’Ajuntament de Vic i ha destacat “que serà una bona oportunitat perquè el nostre grup de recerca comenci a tenir relacions amb Xina, cosa que feia temps que buscàvem”.

La Beca Horitzó Àsia s’atorga en el marc del conveni signat el maig de 2014 entre l’Ajuntament de Vic, Creacció, Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i Festival Nits de Cinema Oriental, amb l’objectiu de promoure relacions amb el continent asiàtic. La beca es concedeix a un estudiant de doctorat o de màster que estigui en fase de redacció de la tesi doctoral, de manera que pugui culminar la seva recerca i alhora permeti a la UVic-UCC entrar en contacte amb centres de recerca asiàtics d’interès per a la Universitat.

La regidora de Cultura i Ciutadania de Vic, Susagna Roura, qualificava de “molt gratificant per a l’Ajuntament poder contribuir amb aquesta beca a l’establiment de futures relacions entre la UVic-UCC i universitats asiàtiques”, mentre que el rector Jordi Montaña destcava que en la beca conflueixen tres eixos cabdals com la recerca, la internacionalització i la penetració en el territori “tots tres estratègics per a la UVic-UCC”.

Serena Sgarzi és graduada en Biologia i Ciències del Mar per la universitat italiana de Bolonya. Ha participat en diverses estades de recerca a l’estranger i ha col·laborat en dos projectes d’I+D+I. Actualment, la investigadora està cursant el Programa de Doctorat en Ciències Experimentals i Tecnologia de la UVic-UCC i està elaborant la tesi “Study the response of the food web functioning to anthropogenic perturbations: ponds in Catalonia as model Systems”, que estudia la resposta de les xarxes alimentàries a les pertorbacions antropogèniques als estanys catalans.

A mitjans de juliol es desplaçarà a la Xina, on s’hi estarà fins a finals d’agost. Sgarzi hi treballarà al Departament d’Ecologia de la Jinan University al costat del doctor Boping Hang, director de l’Institut d’Hidrologia i expert en la investigació dels factors de risc que determinen la qualitat ecològica dels llacs i embassaments de la Xina. L’estada de recerca servirà a Sgarzi per investigar la relació entre les mides del zooplàncton i les pressions antròpiques a què estan sotmesos els llacs, i utilitzarà les mides del zooplàncton per desenvolupar un índex de qualitat de l’aigua dels llacs i embassaments.

La d’enguany és la segona edició de la convocatòria d’ajuts per a estades de recerca a l’Àsia. L’any passat, el doctorand Ignasi Arranz va obtenir la beca per desenvolupar el seu estudi sobre ecologia aquàtica a la Universitat de Taiwan al costat de professionals del seu àmbit.

Switch to mobile version