Autor Societat
28 Febrer 2016 a 13:00

Protecció Civil baixa d’Alerta a Prealerta el Pla NEUCAT

Activat des del dijous

Neu // Foto Mati Pla

Neu // Foto Mati Pla

La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) indica que les nevades bàsicament es restringeixen a Pirineu i Prepirineu, amb una pujada de la cota on neva.
És per això que correspon passar a fase de Prealerta el Pla NEUCAT, que es trobava en fase d’alerta des del vespre de dijous i que ha comportat l’activació de recursos extraordinaris dels cossos d’emergències i d’altres organismes, com el més de centenar de màquines llevaneus mobilitzats pels diferents titulars de carreteres i autopistes.
Amb tot, Protecció Civil de la Generalitat demana fer seguiment de l’evolució de la previsió meteorològica i de la situació de les vies , dur cadenes al vehicle si es preveuen desplaçaments a les zones on encara es previst que nevi al llarg de diumenge, i una actitud prudent en la conducció.
El Servei Català de Trànsit informa que, a les 11.00h, hi ha 4 vies on es obligatori el us de les cadenes per neu :
-BV-4031 a Castellar de N’Hug
-C-38 a Molló
-GIV-4016 a Toses
-GIV-5264 de Camprodon a Setcases (accés a Vallter 2000 tancat).
El conseller Jordi Jané, des de la Sala de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha agraït aquest matí la feina dels cossos operatius d’emergències i de seguretat durant el pas del front de nevades.
Switch to mobile version