Autor Societat
26 Abril 2016 a 14:00

Catalunya Caixa col·laborarà amb l’ASPID per impulsar inserció laboral dels discapacitats

Ho farà ajudant el projecte InserLleida 

ASPID // Imat0ge cedida per Catalunya Caixa

ASPID // Imat0ge cedida per Catalunya Caixa

CatalunyaCaixa, entitat que forma part del Grup BBVA,  col·laborarà amb l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) per impulsar la inserció laboral de persones amb discapacitat a Lleida. En concret, ho farà ajudant el projecte InserLleida que preveu formació a aquest col·lectiu en l’àmbit de les TIC i a més, la digitalització del servei de call center de l’associació.

Es crearà una nova aula d’informàtica amb 16 equips a la seu de l’associació. Això permetrà ampliar les accions formatives en ofimàtica i TIC destinades a 133 persones amb diferents graus de discapacitat física. Aquesta formació completarà els seus itineraris de desenvolupament i possibilitarà la incorporació al món laboral d’unes 26 persones amb discapacitat.

D’altra banda, s’impulsarà la digitalització de Suport 24h, un servei que ASPID va crear el 2002 com Centre Especial de Treball. Es tracta d’un call center especialitzat en telemàrqueting i comunicació telefònica. Ofereix aquests serveis a empreses de múltiples sectors, des d’assistència en carretera, passant per emergències d’empreses de subministrament, fins a teleassistència per a persones amb dependència. És l’únic centre a la província de Lleida en aquest àmbit d’actuació que està adreçat a ocupar persones amb discapacitat física.

Actualment Suport 24h ofereix treball amb valor afegit i de qualitat a 47 persones amb gran discapacitat física. Amb la col·laboració del Grup BBVA, es mantindran i consolidaran aquests llocs de treballs i se’n crearan de nous, inicialment, un mínim de 3 en el proper any. Això serà possible amb l’actualització de la plataforma i dels sistemes de comunicació del call center, tant a nivell de software com hardware i dispositius. Fet que permetrà alhora ampliar les activitats de negoci.

El conveni, a partir del qual CatalunyaCaixa aportarà un ajut de 30.000 euros al projecte InserLleida per dur a terme aquestes accions, s’ha signat per part de la presidenta d’ASPID, Bibiana Bendicho, i del director de zona de CatalunyaCaixa, Joan Carles Gallego.

El valor social i innovador del projecte

CatalunyaCaixa ha seleccionat el projecte d’ASPID des de la seva responsabilitat social perquè preserva i crea de llocs de treball de persones amb discapacitat. Amb tot, es possibilita que aquests treballadors tinguin una vida independent i puguin desenvolupar el seu projecte de qualitat de vida, alhora que es promou la seva inclusió com a ciutadans de ple dret en una societat més justa i solidària.

El projecte d’ASPID es basa en la digitalització, no només en el vessant d’incorporació de tecnologia sinó també en la creació de talent en l’àmbit de les TIC. Aquest extrem ha estat molt valorat pel Grup BBVA, un banc que fa una gran aposta com a companyia en la transformació digital.

El projecte encaixa perfectament en la filosofia de banca de proximitat, en què l’entitat financera col·labora amb entitats arrelades al territori que fan una gran tasca social d’actuació local.

Switch to mobile version