Autor Cinema, teatre i televisió
26 Abril 2016 a 18:00

Crítica cinematogràfica: Una noche para sobrevivir

Jaume Collet-Serra i el seu actor fetitxe

 Una noche para sobrevivir

THRILLER. EE.UU. Estrenada: 2015. Dirigida per: Jaume Collet-Serra. Repartiment: Liam Neeson, Joel Kinnaman, Ed Harris, Vincent D’Onofrio. Duració: 114 min

Des que Jaume Collet-Serra va començar a fer sonar el seu nom a Hollywood ha treballat varies vegades amb el versàtil Liam Neeson (Sin límites i Non-Stop). Ambdós films tenen en comú el gènere i el seu tractament: thriller que succeeix, en gran part, durant al nit. El tàndem que director i actor fan és una molt bona combinació que s’ha vist reafirmada a Una noche para sobrevivir on se li han sumat grans mestres del cinema com són Ed Harris i Nick Nolte.

En aquest thriller l’acció transcorre en 16 hores en els suburbis de la ciutat de Nova York. En ella, Liam Neeson interpreta un veterà mercenari que es veu obligat a decidir entre la seva família biològica o la mafiosa, una elecció que el portarà cap a un final irreversible. Aquesta vegada els mafiosos no són italians, sinó irlandesos un gest que es veu varies vegades accentuat pel bar on succeeixen la major part de les escenes rellevants acompanyades d’un bon whisky irlandès i una cançó folklòrica del país. Elements que recorren als antics westerns de John Ford on el “saloon” era l’escenari més representatiu pels personatges.

Possiblement la realització sigui el més significatiu del film ja que per relacionar persones en un mateix moment en una mateixa ciutat Collet-Serra realitza travellings vertiginosos de banda a banda de la ciutat símbol del gran nivell d’acció que es viurà posteriorment.

Una noche para sobrevivir és el film que demostra la destresa que té el director català per portar un tema ja bastant trillat a la gran pantalla i donar-li una volta per tal de convertir-lo en el que és: un film ple d’acció sense grans pretensions realitzat de manera dinàmica.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version