Autor Economia
21 Abril 2016 a 16:00

Els Contractes de Formació baixen un 80,24% a Catalunya

Durant el primer trimestre de l’any

El secretari general de la patronal Cecot, David Garrofé

El secretari general de la patronal Cecot, David Garrofé // Imatge del web de la Cecot

Durant el primer trimestre de 2016 la contractació de Formació ha baixat a Catalunya en 1.799 contractes respecte el mateix període del 2015 (-80.24%)

Les dades per províncies mostren que la principal reducció dels Contractes de Formació s’ha donat a Barcelona, on s’han realitzat 305 contractes de formació durant el primer trimestre de 2016 en comparació amb els 1.674 del 2015 (-81,78%). Després la segueix Tarragona que ha passat de 230 contractes a 50 contractes de formació aquest primer trimestre d’any (-78,26%).

La causa d’aquesta davallada tan dràstica en els Contractes de Formació és el canvi normatiu que va entrar en vigor el passat 1 de gener i que, entre d’altres, ha suprimit la formació a distància, exigeix que els cursos permetin obtenir un certificat de professionalitat i obliga les empreses a sol·licitar autorització al servei públic d’ocupació amb un mes d’anticipació.

Entre els anys 2012 i 2015 aquest tipus de contractes va tenir un increment del 196% arribant a una xifra pròxima al mig milió de Contractes de Formació, la majoria d’ells efectuats per empreses de menys de 250 treballadors a qui la Seguretat Social bonificava amb el 100% per tal d’incentivar la contractació per aquesta via. El 99% d’aquests contractes entre 2012 i 2015 incloïen cursos de formació a distància i no exigien certificat de professionalitat.

Des de la Cecot, l’exigència que l’alumne obtingui un certificat de professionalitat després d’una formació vinculada a un contracte de treball és encertada i necessària perquè no només beneficia a la persona treballadora sinó que repercuteix directament a la millora de la competitivitat de l’empresa on desenvolupa la seva tasca.

L’empresari que necessita a una persona treballadora i està disposat a fer un contracte, sigui quina sigui la modalitat, vol una persona que presti serveis en la seva organització i no acostuma a tenir ni la preparació suficient, ni els mitjans necessaris, ni la voluntat de convertir-se en una escola de formació professional.

Si tenim en compte que Espanya té un índex d’atur dels més alts d’Europa i de gran part dels anomenats països desenvolupats, sobta a la patronal catalana que hagi estat el propi Govern qui no ha desenvolupat en els últims anys els instruments previstos a la mateixa Reforma Laboral per tal de reduir aquesta taxa d’atur. La manca d’execució en alguns instruments, la indefinició i la no concreció en altres, porta a una situació de desconcert i, fins i tot, d’indefensió jurídica a les empreses que frena propostes com el contracte de formació o, el que és més greu encara, el desenvolupament cap a un model necessari de formació dual.

Es vol facilitar l’ocupació juvenil, valora Cecot, però els legisladors han complicat encara més la situació de manera que moltes de les accions formatives promogudes per a joves dins del Pla de Garantia Juvenil (l’any 2015) s’han hagut de retornar a l’Administració per manca de joves que la mateixa Administració havia de registrar i els filtres que van posar han demorat la seva inscripció.  Prova d’això és que en el cas concret de Catalunya, han hagut d’ampliar terminis d’execució d’aquestes accions fins al 30 de juny de 2016.

En el Contracte de Formació, dirigit a menors de trenta anys que no tenen estudis, al marge de desenvolupar el seu treball en l’empresa que el contracta, el jove ha de compaginar la feina amb estudis. Si no té l’ensenyament obligatori, ha de cursar-lo, i si el té, una de les opcions és realitzar una formació amb la finalitat d’obtenir un certificat de professionalitat.

A partir d’aquest any, tot i poder-se cursar en modalitat online, part del certificat ha de fer-se mitjançant formació presencial. “Però no tots els joves viuen i treballen en una gran ciutat on hi ha multitud de centres formatius autoritzats per impartir tot tipus de certificats a qualsevol hora del dia”, diu Àngel Buxó, assessor en recursos humans de la Cecot.

Actualment el nombre de certificats de professionalitat s’aproxima als 450 i cobreixen entre el 70 i el 85% de les professions. Però en la teleformació només hi ha 30 acreditats davant el SEPE i d’aquests la majoria són per cobrir les branques de comerç, hostaleria i administració.

Si el Govern volia modernitzar el sistema eliminant la formació a distància per teleformació i exigir formació acreditada, hauria d’haver previst i haver marcat els tempos perquè els agents i operadors responsables tinguessin l’operativa a punt per a l’1 de gener”, afirma David Garrofé, secretari general de la Cecot.  Des de l’organització empresarial entenen que la funció de l’administració pública, en el marc de la formació dual, és posar-hi els recursos públics que siguin necessaris, vetllar perquè aquests recursos es destinin a aquesta finalitat, “però no a dedicar-se a organitzar aquesta formació professional fins a extrems malaltissos”, afirmaJosep Ma Bosch, assessor laboral de la Cecot.

Bosch posa en el punt de mira el fet que “ningú hagi preguntat als principals intermediaris del mercat de treball la seva opinió sobre aquest tipus de contracte: els graduats socials i els caps de recursos humans”. Segons Bosch, “si llegim els requisits,  arribem a la conclusió que s’ha de ser enginyer de contractació laboral per fer un contracte d’aquest tipus i advocat de gran despatx professional per garantir-li a l’empresa client que no acabarà assumint cap dels riscs que se’n deriven”.

Passat el primer trimestre de l’any, el resultat de les contractacions en la modalitat de formació i la problemàtica amb què es troben les empreses, tant d’incertesa jurídica, com a l’hora de trobar oferta formativa per via telemàtica que acrediti certificat de professionalitat per a determinats perfils, fan preveure a Cecot que el nombre de Contractes de Formació per al 2016 serà molt baix. Tampoc ha ajudat el fet que l’aplicació del SEPE per tramitar autoritzacions funcionés amb errades durant el mes de gener sobre tot tenint en compte que les empreses que tenen intenció de realitzar contractes de formació ho han de comunicar a l’aplicació informàtica del SEPE un mes abans d’iniciar el contracte. Aquest requisit no es dóna a cap altre tipologia de contracte.

Switch to mobile version