Autor Societat
26 Abril 2016 a 10:00

Productors i restauradors del Parc a taula es presenten per primera vegada a la fira Alimentària 2016

La fira Alimentària estarà fins el dijous 28 d’abril

Fira Alimentària // Imatge cedida per la Diputació

Fira Alimentària // Imatge cedida per la Diputació

Productors i restauradors del programa Parc a taula de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, es presenten per primera vegada a la fira Alimentària 2016, amb un estand propi, on presenten la seva oferta gastronòmica. La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, ha pogut conèixer-los personalment en l’acte d’inauguració del certamen, que se celebra fins dijous al Recinte de Gran Via 2 de Fira de Barcelona.

En aquest estand del Parc a taula, Mercè Conesa ha rebut el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, així com les altres autoritats que han participat de la inauguració del certamen, als quals ha exposat les principals característiques d’aquest programa econòmic i gastronòmic dels espais naturals.

En la visita inaugural, Conesa ha anat acompanyada d’una delegació de la Federació Italiana de Parcs Naturals (Federparchi) amb qui la Diputació de Barcelona té signat un conveni de col·laboració, encapçalada per la viceministra de Medi Ambient i del Mar, Barbara Degani.

 A l’estand de la Diputació de Barcelona, situat al Pavelló núm. 6 del recinte firal, cadascun dels quatre dies que dura el certamen estarà dedicat als productors i establiments participants del programa Parc a taula de cada espai natural, que presentaran exhibicions de productes i demostracions gastronòmiques.

Reunió amb la Federació Italiana de Parcs Naturals

Coincidint amb la visita de la delegació italiana, en el mateix recinte d’Alimentària la presidenta, Mercè Conesa, acompanyada del diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer i de representants del programa Parc a taula, s’ha reunit amb la delegació italiana de parcs naturals formada per la viceministra de Degani, el president de Federparchi, Giampiero Sammuri, el secretari general de la Fundació Symbola, Fabio Renzi, i el restaurador Peppe Zullo.

En la reunió, Conesa ha destacat la importància del conveni entre la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona i la Federació Italiana de Parcs Naturals, vigent des de fa dotze anys, gràcies al qual s’han desenvolupat diverses iniciatives no només en l’àmbit natural i cultural, sinó també en el de turisme sostenible i de potenciació dels valors propis, com els productes autòctons i la gastronomia d’aquests espais.

Per la seva banda, la viceministra Degani ha destacat la importància de relacionar valors culturals i ecosistemes naturals, tal com es fa des de la Xarxa de Parcs Naturals, segons va veure en la seva  visita d’ahir al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i de l’Obac. En aquesta línia, es comparteixen el objectius de potenciar la relació entre ambdues organitzacions en aspectes com l’educació ambiental, les economies naturals,  la biomassa forestal o la protecció de la fauna salvatge.

Durant els quatre dies que dura el certamen, per l’estand del Parc a taula hi passaran productors i establiments de cada espai natural de la Xarxa de Parcs.

Switch to mobile version