Autor Articles i estudis
20 Maig 2016 a 12:00

Quins són els dubtes més habituals per als autònoms?

Toquero dudas-autonomos

En Toquero Assessors som conscients dels problemes i dubtes als quals s’enfronten els autònoms i les pimes en el seu dia a dia. Més enllà de desenvolupar la seva activitat professional, aquest col·lectiu ha d’estar al corrent dels seus drets i obligacions i dels cobraments i pagaments, però també de les declaracions trimestrals i anuals a què estan obligats, així com dels elements que envolten a la signatura i extinció dels contractes amb els seus treballadors, entre d’altres aspectes.

Sap quins són els dubtes i consultes més habituals per al col·lectiu d’autònoms? Les dades de l’Observatori Jurídic de Legálitas, assenyalen en primera posició les relacionades amb l’àmbit mercantil, seguides de les que tenen a veure amb matèria laboral i fiscal.

Els dubtes més habituals per als autònoms són les relacionades amb l’àmbit mercantil. En moltes ocasions, els professionals no tenen clars aspectes que tenen a veure amb la constitució o el funcionament de les societats mercantils i el tipus de responsabilitat associada a cadascuna, o els elements que envolten als contractes mercantils.

Les matèries derivades de les relacions laborals formen part d’un altre gran grup de dubtes habituals per als autònoms. En matèria laboral, alguns dels dubtes que més es repeteixen entre el col·lectiu d’autònoms són els relacionats amb les circumstàncies que tenen a veure amb la contractació i acomiadament de treballadors, o els drets i obligacions de l’empresa amb el treballador i viceversa.

Les consultes habituals en matèria fiscal tenen a veure amb l’IVA (¿quines despeses puc i quines despeses no puc deduir?), IRPF, i amb impostos com el de societats.

És habitual que l’autònom pugui sentirsedesorientado amb massa freqüència en els tràmits de la seva empresa, però no ha de perdre de vista que el compliment de les obligacions mercantils, fiscals, laborals i comptables en temps i forma és un aspecte important per a la correcta gestió d’una empresa, proporcionant futurs estalvis en costos econòmics i en temps.

Comptant amb els professionals de Toquero Assessors, vostè té a la seva disposició un model de compromís i vocació de servei aplicable a totes les àrees legals, econòmiques i de gestió amb el principal objectiu d’ajudar a la seva empresa.

En Toquero Assessors trobarà l’aliat perfecte per a la seva empresa. L’acompanyem en el procés de creixement i transformació de la seva organització, fent-la més competitiva. Contacti amb nosaltres sense compromís escrivint a info@toqueroassessors.com

Switch to mobile version