Autor Societat
5 Juny 2016 a 15:00

Els Bombers de la Generalitat queden primers a la trobada estatal de rescats en accidents de trànsit

Celebrat a la localitat d’Alcorcon

Bombers de la Generalitat // Foto: Toni García

Bombers de la Generalitat // Foto: Toni García

Els equips dels Bombers de la Generalitat que han participat en el XII Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico, celebrat a la localitat d’Alcorcon (comunitat de Madrid) entre els dies 1 i 4 de juny, han quedat primers a totes les categories.
Així, l’equip del parc de Terrassa, formats pels bombers Juan Gemas, Daniel Morales, Jordi Puyol, Alfons Herrero, David Ferrer i Jordi Vega, han guanyat a la classificació general. També han quedat primers a la maniobra estàndard i segons a la complexa. També han quedat en primer lloc com a millor comandament i tècnic, i tercers com a millor responsable sanitari.
Els segons classificats a la general han estat els bombers del parc de Granollers. L’equip, format per Luis Miguel Muñoz, Daniel Garcés, Ramon Serentill, Ivan Julià, Lluis Luengo i Pol Giró, també ha quedat tercer en la maniobra estàndard, ha guanyat com a millor sanitari i ha quedat segon en la classificació de comandaments.
El tercer equip dels Bombers de la Generalitat participant a la trobada, format per una selecció de la Regió Metropolitana Sud, ha guanyat en la realització de la maniobra complexa. Així mateix, han quedat en tercer lloc pel que fa a tècnic i comandament. Els integrants d’aquest equip són: Ivan Bagan, del parc de Bombers de Gavà, Marià Aparici, Marc Prat i Edgar Farran, del parc de Bombers Martorell; Toni Soler del parc de Ripoll i David López del parc del Prat de Llobregat.
En aquest esdeveniment han competit una vintena d’equips d’excarceració de diversos cossos de bombers de tot l’estat. Cada equip estava format per sis persones: una en el rol de comandament, una en la funció de sanitari i quatre actuant com a bombers.
Els participants han hagut de realitzar dues maniobres: l’estàndard -amb una durada màxima de 20 minuts- que ha consistit en el rescat d’una víctima en un escenari d’accident de trànsit i la maniobra complexa, on han hagut de rescatar dues víctimes en un temps màxim de 30 minuts.
Durant la trobada, organitzada per l’Asociación Profesional de Rescate en Accidentes de Tráfico (APRAT) amb el Servei de Bombers i Protecció Civil d’Alcorcón, també s’han dut a terme tallers per adquirir noves tècniques de rescat. L’esdeveniment, també ha comptat amb la col·laboració de les empreses Rosenbauer, Hilti i Desguaces La Cabaña i el patrocini de la Fundació Mutual Conductors i d’Abertis Autopistas.
Els equips de rescat en accidents de trànsit dels Bombers de la Generalitat compten amb una àmplia trajectòria en competicions a nivell estatal i a nivell internacional. Els esdeveniments d’aquest tipus són una oportunitat perquè els equips de Bombers d’arreu de l’estat comparteixin coneixements aprofitant l’estímul de la part competitiva com a ocasió de millora. Alhora suposa una fòrum de trobada entre professionals del rescat en accidents de trànsit.
Switch to mobile version