Autor La recepta
13 Juliol 2016 a 12:00

Faves ofegades

faves_ofegades

Ingredients:
  • 1 i 1/4 kg – Faves desgranades
  • 4 talls – Cansalada viada tallada
  • 1 – Ceba tendra trinxada
  • 2 – Alls tendres trinxats
  • 1 ramell – Menta fresca
  • 1 fulla – Llorer
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua
  • 1 tros – Bull
Introducció:

Són també conegudes amb el nom de Faves a la catalana.

Preparació:

En una olla rossegeu la cansalada, els alls i la ceba.
Un cop sofregits, afegiu-hi les faves, les herbes i el bull.
Afegiu-hi una tassa d’aigua i salpebreu-ho.
Tapeu-ho amb un plat fondo amb aigua i deixeu-ho a foc fluix fins que les faves estiguin cuites.

Variacions:
Es pot fer amb cebes i alls secs.
Al sofregit s’hi pot afegir tomàquet madur i costella de porc.
Es pot fer amb pèsols a més de faves (pèsols i faves ofegats).
S’hi pot posar marduix a més de la menta.
També es fa amb les faves tendres amb tavella, desfilades i trossejades.
Al final de la cocció s’hi pot tirar un raig d’anís o mitja copeta de barreja (moscatell i aiguardent).
S’hi pot afegir un tros de xoriço o sobrassada.

Categoria: Verdures.
Font: Corpus Culinari Català
Switch to mobile version