Autor Cultura
8 Setembre 2016 a 10:00

14a edició dels premis el CAC

L’objectiu es fomentar l’educació en comunicació audiovisual en l’àmbit escolar

Premis CAC

Premis CAC

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, ha convocat la catorzena edició dels Premis el CAC a l’escola, que tenen com a objectiu fomentar l’educació en comunicació audiovisual en l’àmbit escolar.

Els premis consten de dues categories, una adreçada a l’alumnat (des del segon cicle d’educació infantil fins a secundària postobligatòria) i una altra al professorat, en tots dos casos de centres públics i privats. En el primer cas, el relatiu a l’alumnat, la finalitat dels premis és afavorir el coneixement i la interpretació del llenguatge audiovisual en els alumnes, amb una incidència especial en la percepció, l’anàlisi i la producció audiovisual, per tal que puguin adoptar un criteri propi quan reben continguts audiovisuals.

Pel que fa al professorat, l’objectiu dels premis és fomentar experiències d’educació en comunicació audiovisual a l’escola, així com impulsar bons hàbits en el consum audiovisual dels infants i dels joves.

Els alumnes de batxillerat i els de cicles formatius de grau superior poden presentar el seu treball de recerca, que fan preceptivament per a l’institut, sempre que tingui vinculació amb l’audiovisual.

En el cas del professorat hi ha una subcategoria específica per a centres d’educació especial.

Per a cadascuna de les set subcategories (cinc de l’alumnat i dos del professorat) es concedirà un primer premi, dotat amb 1.000 euros, i un segon premi, dotat amb 500 euros. La dotació total és de 10.500 euros.

Els destinataris del premis són les escoles premiades, atès que es tracta d’un treball fet pels alumnes sota la direcció del professor o professora. En canvi, en el cas dels treballs de recerca de batxillerat, els diners es lliuraran directament a l’estudiant. El mateix passa amb els premis adreçats al professorat, que es lliuraran als autors.

El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el 14 de març de 2017. La presentadora de l’acte de lliurament de la darrera edició, Laia Servera, conductora del programa Info K, de Televisió de Catalunya, participa en un vídeo elaborat pel CAC per difondre la convocatòria del concurs.

Switch to mobile version