Autor La recepta
1 Setembre 2016 a 12:00

Crema bicolor amb ou poché i cruixent de formatge

Crema bicolor con huevo poché y crujiente de queso

Anem amb un plat ple de color i textures , usant hortalisses fresques. El sa no està renyit amb l’estètic !.

Ingredients ( 2 racions )

• Pebrots vermells rostits ( 2 peces )

• Pèsols ( 150 grams )

• Ous ( 2 unitats )

• Formatge manxec dur

• Ceba ( 1 peça )

• Sal , oli d’oliva, pebres variades , orenga

• Brou de verdures ( 250 ml. )

• Aigua molt freda ( o gel )

• Aro d’emplatar

 

Elaboració

Amb aquesta recepta hem de fer un bon treball previ de mise en place , rostint els pebrots vermells, pelant-los i triturant juntament amb mig got de brou de verduras.Ha de quedar una crema fina, sinó haurem de passar per un colador. També , sobre paper de forn , ratllem formatge manxec dur, suficient per fer un petit rectangle. Ho tapem amb un altre paper i al forn, 180º durant cinc minuts. Traiem i reservem.

Amb els pèsols, picarem i potxarem la ceba en oli, quan comenci a transparentar , hi afegim els pèsols, 1 minut més tard , afegim la resta de brou de verdures i deixem bullir durant cinc minuts. Triturem , fins aconseguir una crema fina. Immediatament passem a un pot, que al seu torn introduirem en un pot més gran, ple de gel. Remenem ràpidament fins que es refredi la crema.

Preparem un pot amb aigua i vinagre de vi blanc. Quan estigui a punt de bullir, introduïm un ou que haurem cascat prèviament en un got. Ho deixem uns minuts fins que la clara hagi embolicat al rovell . Traiem i empolvorem les pebres variades recent ratllades , la sal i l’orenga . Reservem.

Ja només ens queda emplatar, ajudant- d’un cèrcol , primer omplirem el seu interior amb el puré de pèsols, a continuació omplim la resta del plat , al voltant del cèrcol. Traiem el cèrcol, Col·loquem l’ou poché i el formatge ratllat.

Consell

El fet d’introduir la crema de pèsols en gel és per frenar la destrucció de la clorofil·la que contenen, i aconseguir mantenir aquest color verd tan bonic.

El temps que necessita el formatge ratllat és mínim , pel que controlar visualment el seu gratinat o es cremarà

Autor:dlcocinaygastronomia.com

Switch to mobile version