Autor Societat
23 Setembre 2016 a 10:00

La Diputació de Barcelona destina més d’un milió d’euros a l’activitat dels teatres municipals

Hi ha un total de 1.744 funcions programades

Activitat teatres municipals

Activitat teatres municipals

La Diputació de Barcelona ha destinat 1.036.022 € a donar suport a l’activitat dels teatres de la xarxa que participen en el programa Circuit de la Xarxa d’espais Escènics Municipals, amb un total de 1.744 funcions programades als espais dels 75 municipis que participen en el projecte. Aquests municipis representen el 70,2% dels habitants de la demarcació de Barcelona.

Aquestes i altres dades, elaborades per l’Oficina de Difusió Artística (ODA) en col·laboració amb els espais escènics municipals integrants de la xarxa de la demarcació de Barcelona,  mostren una radiografia de l’exhibició escènica al territori.

Recuperació artística

Durant el 2015 els espais escènics municipals han destinat 8,3 milions d’euros a la contractació d’espectacles professionals, un 12% més que l’any anterior. Com a símbol de la recuperació, ha augmentat per primer cop des de l’any 2010 el caixet, situant-se en 4.686 euros de mitjana.

El número de funcions programades el 2015 ha augmentat d’un 3,5% respecte a l’any anterior. Més de la meitat de les actuacions programades per les administracions locals han estat de teatre, amb el 52%; la música suposa el 34% i en tercer lloc es situa el circ amb un 7%. La dansa, amb el 4%, i els espectacles multidisciplinars, amb el 3%, queden en el darrer lloc dels muntatges programats.

Més públic, més funcions

Aquest augment del nombre de funcions ha anat acompanyat d’un lleuger creixement de públic, que arriba als 416.708 espectadors. La mitjana d’espectadors ha arribat al nivell més alt dels darreres quatre anys, amb 266 espectadors per funció. La música ha estat el gènere amb una mitjana d’espectadors més elevada.

El 2015 també s’ha aconseguit el millor percentatge d’ocupació de les sales dels últims anys,  amb un 65,7%, davant del 62,9% del 2014. El nombre d’entrades venudes ha estat de 367.299, unes 20.000 més que el 2014, el que suposa un 6% d’augment.

La venda d’entrades en aquests espais durant el 2015 han generat uns ingressos de 5,10 milions d’euros, el que representa un augment del 7,6% respecte l’any 2014.

Els espectacles més representats han estat les produccions “Idiota” de la Sala Muntaner i el concert participatiu de L’Auditori “Cantània”, tots dos amb 28 funcions. Els segueixen “El crèdit” de Bitò produccions- La Villarroel amb 23 funcions i la coproducció “Vilafranca, un dinar de festa major” dels Teatres Amics amb 20 funcions.

Podeu consultar l’informe íntegre en aquest enllaç Informe Circuit de la Xarxa d’Espais Escènics Municipals 2015

Switch to mobile version