Autor Societat
29 Octubre 2016 a 10:00

Aquesta nit, tornem a l’horari d’hivern

A les 3 tornaran a ser les 2

canvi hora

En la transició que es produeix a la tardor en què se s’endarrereix l’hora i es passa de les 03:00 a les 02:00, el rellotge mostra el període de 02:00 a 03:00 dues vegades, la qual cosa pot produir confusió

Els canvis d’horari redueixen la durada i l’eficiència de la son, i els efectes sobre l’adaptació estacional del ritme circadiari pot ser sever i prolongar-se durant setmanes.

Des de 1996, l’horari d’estiu europeu s’ha aplicat des de l’últim diumenge de març a l’últim diumenge d’octubre; abans, en tots els estats de la unió, les regles no eren uniformes.

Els sistemes informàtics, quan es canvia d’hora, poden necessitar un període d’inactivitat o un procés de reinici. El 1993, ignorar aquest requisit va danyar una fàbrica d’acer a Alemanya. Els dispositius mèdics poden tenir problemes que repercuteixin als pacients, sense que sigui obvi per al personal d’un determinat hospital que hagin de vetllar per aquestes qüestions així com les medicacions programades
per aixó el canvi es duu a terme la nit del dissabte a diumenge quan l’activitat es inferior

Els seus crítics «detecten l’ossada i blavosa mà del puritanisme, ansiosa per portar al llit a la gent més aviat i aixecar-los més aviat, per fer-los més saludables, rics i savis malgrat tot». Històricament, els comerciants, esportistes i turistes s’han manifestat a favor de l’horari d’estiu, mentre que els agricultors i la indústria de l’entreteniment s’hi ha oposat.

Switch to mobile version