Autor Cultura
12 Octubre 2016 a 10:00

La Diputació presenta la nova edició de Anem al Teatre

12

Anem al teatre

Anem al teatre

 

La Diputació de Barcelona presenta la 21a edició del programa, Anem al Teatre, de la temporada 2016-2017, que s’inicia aquest mes d’octubre.

La primera funció és el 17 d’octubre al Centre Espai Escènic de Castellterçol amb l’espectacle “Rocu i el mar dels invisibles”, un homenatge als últims animals en perill d’extinció que sobreviuen al mar Mediterrani.

L’objectiu del programa és continuar contribuint a educar la sensibilitat artística dels infants i joves, i donar suport als ajuntaments en les competències educatives i culturals en l’àmbit artístic.

La programació s’adreça a alumnes d’educació infantil, primària i secundària i recull propostes d’una trentena de companyies. Es tracta d’obres especialment escollides per la seva qualitat, el reconeixement en el circuit europeu i estatal de teatre infantil, i pel fet de ser propostes innovadores pel que fa al format, la temàtica i la iniciativa artística. Aquest any inclou 10 companyies per a educació infantil, 17 per a primària i 6 per a secundària.

El programa compta amb una trajectòria de vint anys i més de dos milions d’espectadors. En paral·lel, aquest any es presenten propostes escèniques per a prop de 83.000 estudiants, amb més de 400 funcions, repartides per vuit comarques barcelonines. Anem al teatre és un programa de la Diputació de Barcelona fruit de la col·laboració entre les gerències de Cultura i Educació i que compta amb la plena col·laboració dels ajuntaments participants.

Per als alumnes de primària

Per als més petits destaca en l’apartat musical l’espectacle Bass Brass Brass de la companyia Spanish Brass Luur Metalls, amb els instruments de metall com a protagonistes. Pel que fa a la dansa, la companyia Maria Campos presenta “Tarannà”, espectacle estrenat l’any passat al Mercat de les Flors. En l’apartat de teatre, la companyia Les Bianchis presenta el poders singular de “Les supertietes”, mentre que el Teatre de l’Aurora presenta les aventures de “El comte Arnau”, en una adaptació teatral del conegut mite català.

Per als alumnes de secundària

Pel que fa a l’oferta adreçada a secundària, cal fer esment especial a l’espectacle “iMe” de la jove companyia Dara, amb una comèdia sobre les relacions personals en el món digital, i l’espectacle “Be God is” de la companyia Espai Dual que combina música i circ.

A més d’aquests espectacles, l’oferta de secundària i batxillerat presenta les fórmules Teatre debat i Teatre literatura. La primera es centra en el treball dels valors a partir de la temàtica tractada en diferents posades en escena, mentre que en la segona els espectacles proposats es basen en textos de lectura obligatòria de llengua catalana i castellana.

A banda del programa Anem al teatre, per aquest curs la Diputació de Barcelona continua oferint les activitats per escolars del catàleg FlypArt, amb  propostes que es desenvolupen als centres educatius amb la participació d’artistes reconeguts que expliquen les seves experiències als estudiants

A continuació us detallem el calendari del programa Anem al teatre del mes d’octubre:

-17 d’octubre Rocu i el mar dels invisibles de Nuri Total al Centre Espai Escènic de Castellterçol.

-18 d’octubre              Kissu del Centre de Titelles de Lleida al Teatre Monumental de Mataró.

19 i 20 d’octubre        Rocu i el mar dels invisibles de Nuri Total al Teatre Conservatori de Manresa.

-20 d’octubre  El porc ferotge de Produccions Essencials al Teatre Cirvianum de Torelló

-21 d’octubre  Rocu i el mar dels invisibles de Nuri Total a la Sala El Sindicat de Balsareny

-24 d’octubre  Kissu del Centre de Titelles de Lleida al Centre Cívic “el Gorg” de Sant Vicenç de Montalt.

-25 d’octubre  Kissu del Centre de Titelles de Lleida a La Sala d’Argentona

Zaquizami de Cia. Roberto G. Alonso a la    Sala “El Sindicat” de Balsareny.

Rocu i el mar dels invisibles de Nuri Total al Centre Cívic Evaristo de la Torre del Pont de Vilomara i Rocafort.

-26 d’octubre  Kissu del Centre de Titelles de Lleida al Teatre l’Amistat de Premià de Mar

                        La mongetera màgica de Festuc Teatre a Cal Bolet de Vilafranca del Penedès

                        Rocu i el mar dels invisibles de Nuri Total al Teatre Municipal de Berga.

-27 d’octubre  Kissu del Centre de Titelles de Lleida al Teatre Principal d’Arenys de Mar.

L’Endrapasomnis Teatre al detall a La Sala d’Argentona.

La Julieta de La Perla 29        a la Sala Polivalent de Prats del Lluçanès.

-28 d’octubre  Kissu del Centre de Titelles de Lleida al Teatre la Massa de Vilassar de Dalt

                        Pinocchio de La Baldufaa l’Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles.

                        Rocu i el mar dels invisibles de Nuri Total al Teatre de l’Ametlla de Merola.

Switch to mobile version