Autor Economia
27 Novembre 2016 a 10:00

Proposta del Ministeri d’Hisenda de rebaixar el límit dels pagaments en efectiu a 1.000 euros

Cecot la valora positivament

Edifici de la Cecot

Edifici de la Cecot // Imatge de la Cecot

El ministre d’Hisenda Cristòbal Montoro ha fet públic un paquet de mesures d’ajust que farà arribar a la Unió Europea amb l’objectiu de reduir el dèficit estatal. Aquest paquet de mesures i per lluitar contra l’economia submergida, inclou la restricció en el pagament en metàl·lic que passarà dels 2.500 euros als 1.000 euros i que evitarà que les factures al comptat superiors a aquest import de mil euros siguin deduïbles en l’IRPF o en l’impost de societats.

Per Enric Rius, assessor financer de la Cecot, “en un món globalitzat i digitalitzat com el nostre, entenem que el pagament en efectiu s’ha de reduir al màxim”, a part de considerar que “és una forma efectiva de lluitar contra l’economia submergida del país” que  suposa un “frau fiscal majúscul i la competència deslleial entre les empreses”. Així doncs, la patronal Cecot “es felicita per la proposta i desitja que acabi tirant endavant”.

No és la primera vegada que la patronal Cecot demana limitar els pagaments efectius rebaixant el límit actual de 2.500 euros per transacció. La patronal catalana inclou aquest punt en la seva proposta de reforma fiscal que inclou mesures per limitar l’economia submergida i afavorir l’harmonització fiscal així com millores en la llei general tributària, la hisenda municipal i les tributacions directes i indirectes.

 

Switch to mobile version