Autor Societat
26 Novembre 2016 a 15:00

Rull: “La prioritat per a Catalunya és el traspàs integral de Rodalies”

“Rodalies no necessita nous plans sinó el compliment de les inversions compromeses”

Josep Rull

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha apuntat que la prioritat per a Catalunya és el traspàs integral de tot el sistema de Rodalies: “Volem el traspàs de trens, vies, catenàries i estacions”. És el que ens ha demanat el Parlament de Catalunya i és un clam de la societat civil. Són declaracions del conseller després que el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha anunciat al Congrés dels diputats la seva intenció de pactar amb la Generalitat un nou pla de Rodalies. Rull, que es troba de viatge oficial a Panamà i Cuba, ha  recordat que l’Estat no ha complert els seus compromisos d’inversió: No s’han de fer nous plans, s’han de complir els compromisos adquirits. Per al conseller de Territori i Sostenibilitat, cal executar les inversions compromeses perquè entre allò que es pacta i allò que es pressuposta hi ha un decalatge extraordinari i entre el que es pressuposta i el que s’executa, el decalatge és encara més gran. I ha recordat que l’any 2015, l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) només va executar el 26% del  pressupostat per a Catalunya.
Rull ha subratllat que per solucionar els problemes que té la xarxa de Rodalies cal una gestió diferent” i que la Generalitat “vol assumir totes les competències”. “Sabem exactament què cal fer”, ha reblat.  Així mateix, ha afegit, li exposaran al nou ministre: “Li explicarem com l’hem dissenyat, que és possible i que és el millor per als ciutadans de Catalunya.
A part de Rodalies, el titular de Territori i Sostenibilitat ha explicat que sobre la taula hi ha altres temes estratègics que el Govern vol tractar a fons com el Corredor Mediterrani, l’estació de la Sagrera o la millora de la xarxa de carreteres.
Switch to mobile version