Autor Societat
22 Desembre 2016 a 10:00

15a edició de l’estudi de sinistralitat viària

Destaca l’aportació de l’EuroRAP

RACC seguretat viaria

La directora del SCT, Eugenia Doménech, ha participat a la presentació de la 15a edició de l’estudi d’EuroRAP a Catalunya a la seu del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC). Doménech ha destacat l’aportació d’aquest informe de valoració de carreteres “a la millora de la seguretat viària del nostre país”.
En aquest sentit, la directora de l’SCT, ha remarcat que “l’EuroRAP permet fer un seguiment públic i independent de les concentracions d’accidents greus a les vies amb més trànsit i comparar el nostre sistema viari amb el d’altre països d’arreu del món, així com posar de relleu la importància de la infraestructura”.
A més, Doménech ha especificat que aquest informe sobretot ens ajuda a saber què passa i on passa, un element clau per poder assolir els objectius catalans i europeus de reducció de les víctimes mortals i ferits greus amb seqüeles permanents al 50% el 2020 respecta al 2010 i també la Visió Zero per al 2050”.
Durant la presentació, la responsable de l’SCT, també ha subratllat la tendència reductora de sinistralitat d’enguany a les carreteres catalanes, tot i que ha mostrat preocupació per l’accidentalitat del col·lectiu de dues rodes (bicicleta, motos i ciclomotors) i especialment els motoristes, atès que “a Catalunya una de cada quatre víctimes mortals continuen sent motoristes”. Per intentar revertir aquesta situació, Doménech ha explicat diverses iniciatives de l’SCT com el desplegament de la Càtedra de Motocicletes de l’SCT a la UPC per incrementar el coneixement de l’accidentalitat d’aquest col·lectiu, diferents estudis que s’estan elaborant i la promoció de mesures de pacificació del trànsit a través accions concretes a les infraestructures o controls de velocitat de tram, entre d’altres.
L’estudi EuroRAP a Catalunya es publica des de l’any 2002 i en l’elaboració hi participen, el RACC, el Servei Català de Trànsit, el Departament de Territori i Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona.
Podeu veure el informe a: http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/docs/2016/12/20/14/15/09b5d3c0-5a67-4964-b8d6-75c6abe7bc4d.pdf

 

Switch to mobile version