Autor Cultura
15 Gener 2017 a 10:00

Som a la setmana dels Barbuts

De Sant Hilari a Sant Vicenç

sant antoni abad

La setmana de Gener que engloba les festivitats de Sant Hilari (día 13), Sant Pau ermità (avui), Sant Maure (demà), Sant Antoni Abat (dia 17), Sant Fruitós (día 20) i Sant Vicenç (día 21) es coneguda tradicionalment com la Setmana dels Barbuts tot i ser 9 dies naturals.

Se la coneix amb aquest nom perquè tots els Sants anomenats gaudeixen en el imaginari religiós, de llargues i espesses barbes.

A aquesta setmana se la considera a Catalunya, tradicionalment, com la setmana més freda de l’any i, aquest any, segons les prediccions meteorològiques, no defraudarà ja que s’espera que tot el País estigui, especialment a les nits, per sota del zero graus i amb importants nevades al Pirineu Occidental i menys abundats al Pirineu Oriental i zones del Prepirineu

Switch to mobile version