Autor Societat
22 Febrer 2017 a 15:00

Cecot posa en marxa la 1a edició del programa 30 PLUS

Beneficiaran una vintena de persones

 

Sessió del seminari de Facturació Electrònica

Formació Cecot // Foto cedida Fundació Cecot Formació

Més d’un centenar de persones interessades en participar en el Programa 30 PLUS es van donar cita la setmana passada a les instal·lacions de Cecot formació que va organitzar una sessió informativa per presentar la 1a edició d’aquest programa que va dirigit a persones majors de trenta anys, en situació d’atur i que tinguin un baix nivell formatiu.

El Programa 30 PLUS està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, i neix tenint en compte l’eix 1 del Pla de govern 2013-2016, “recuperació econòmica i creació d’ocupació”, que té com a primer objectiu aturar la tendència dels darrers anys del mercat laboral, frenant la destrucció de llocs de treball i avançant en la creació d’ocupació.

El de les persones de 30 o més anys ha estat un dels col·lectius que més s’ha vist afectat per la destrucció de llocs de treball fruit de la crisi d’aquests darrers anys i, de fet, un percentatge força elevat d’aquestes persones encara es troben en situació d’atur. Els tècnics d’inserció alerten que si no s’efectua una ràpida intervenció es corre el risc de cronificar la seva situació d’atur i que esdevinguin persones desocupades de llarga durada. Cal tenir present que l’atur de llarga durada és un dels factors que dificulta més la inserció laboral de les persones que no tenen feina. I tot i que la tendència és positiva, a Catalunya, actualment, encara hi ha un total de 434.539 persones aturades de 30 i més anys.

Les polítiques actives d’ocupació (PAO) poden facilitar l’entrada o la reincorporació d’aquestes persones aturades al mercat de treball. En aquest sentit, moltes persones de 30 anys o més que han estat expulsades del mercat de treball, en breu, podrien reincorporar-s’hi de nou i ocupar-se en sectors on anteriorment no havien treballat. Per tant, cal que s’implementin mesures destinades a augmentar la demanda de treball en èpoques de poc creixement, mitjançant programes integrals que fomentin l’ocupació i la creació de llocs de treball. I aquesta és la finalitat del Programa 30 PLUS que ha dissenyat Cecot formació.

Per participar en el projecte, les persones destinatàries hauran d’estar inscrites a l’oficina de Treball del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya com a persones demandants d’ocupació no ocupades i hauran de complir tots els requisits legals per poder formalitzar un contracte de treball en el moment de la seva signatura.

Cadascuna de les persones que participin en aquest programa rep actuacions ocupacionals sobre:

  • Experiència professional mitjançant un contracte.
  • Adquisició de competències i/o formació vinculada al contracte de treball.
  • Orientació i acompanyament en el procés de contractació i formació.

De les cent-dues persones que van participar a la sessió de presentació, se’n seleccionaran un total de 20 que vulguin formar part del programa i que estiguin disposades a rebre una formació professionalitzadora relacionada amb el lloc de treball que ocuparan entre 6 o 9 mesos, mitjançant una contractació subvencionada.

D’altra banda, les empreses que subscriguin contractes laborals mitjançant el 30 PLUS  es podran beneficiar d’una subvenció econòmica corresponent al salari mínim interprofessional per jornada completa o la part proporcional en funció de la jornada parcial prevista, pels mesos de durada del contracte fins a un màxim de 9 mesos.

Switch to mobile version