Autor Societat
23 Febrer 2017 a 15:00

Es crea el contracte de potència estacional

D’acord amb les necessitats de la demanda

Imatge cedida per la Diputació de Barcelona

Imatge cedida per la Diputació de Barcelona

PIMEC i JARC-COAG celebren que el Congrés dels Diputats hagi aprovat la Proposició no de Llei (PNL) sobre la creació del contracte de potència estacional, que permet la variació en la potència contractada segons les temporades establertes i d’acord amb les necessitats de la demanda. Es tracta d’un pas endavant important, ja que l’elevat preu de l’energia ha esdevingut un factor clau que està minvant significativament la competitivitat de les petites i mitjanes empreses catalanes.

Pere Guerra, membre de la Comissió d’Energia de PIMEC, present al Congrés durant l’aprovació de la PNL, ha assenyalat que “d’aplicar-se aquesta proposta les petites i mitjanes empreses que viuen del sector turístic estaran d’enhorabona, ja que podran adaptar el seu terme de potència a l’estacionalitat de la temporada turística, fet que repercutirà en un estalvi significatiu de la despesa energètica, especialment pels hotels i els càmpings i altres establiments turístics de temporada que estan tancats durant els mesos d’hivern”. Moltes d’aquestes entitats i empreses del sector ja s’han posat en contacte amb PIMEC mostrant el seu interès per aquesta qüestió.

També s’ha manifestat sobre aquesta qüestió el president de JARC-COAG, Francesc Boronat,que ha explicat que “la proposta també afavoriria el sector agrari, ja que actualment les explotacions estan pagant per una potència que no consumeixen durant tot l’any”, només en determinats períodes o per determinades tasques. Per exemple, el reg requereix una potència elevada però aquesta no s’usa tot l’any”.  

PIMEC interpreta que aquest és un pas en la direcció adequada dels molts que s’han de dur a terme per a reconduir la política energètica estatal, que encareix el rebut de la llum, i que retribueix tecnologies ja amortitzades com la hidràulica i la nuclear, penalitza a les renovables i incentiva fonts d’energia ineficients i contaminants com el carbó nacional.

Switch to mobile version