Autor Societat
5 Febrer 2017 a 10:00

Gran Recollida de Signatures de Casa nostra, casa vostra

Aquest cap de setmana

casa nostra casa vostra signatures

Un centenar de punts en múltiples poblacions de tot Catalunya participaran aquest cap de setmana en una gran jornada de mobilització per a la campanya Casa nostra, casa vostra. L’activitat s’anomena La Gran Recollida de Signatures, i es planteja com una marató en què, a través de les xarxes socials, s’anirà actualitzant el marcador de signatures recollides. L’objectiu és obtenir al carrer molts més suports al manifest de la campanya, que fins ara ja han signat unes 50.000 persones.Per això, s’han plantejat arreu actes culturals, mobilitzacions ciutadanes i activitats al carrer. El programa s’ha elaborat gràcies a una vintena de grups territorials de Casa nostra, casa vostra que s’han anat constituint en les últimes setmanes, i que abasten tot el país. Voluntariat independent, entitats d’arreu del territori i diversos ajuntaments participen també en l’organització de La Gran Recollida de Signatures. 
Mataró i Manresa, actes destacats

Mataró ha preparat un acte al Foment Mataroní amb la participació dels músics Joan Dausà i Marina Rosell, l’escriptor Roc Casagran i la periodista Mercè Folch, entre d’altres, a més d’entitats de migració i refugi i persones refugiades. Serà diumenge a les 19 h al Foment Mataroní.

A Manresa, ahir dissabte, es varen fer activitats de cultura al carrer en tres places alhora: Sant Domènec (música), Crist Rei (dansa) i Plana de l’Om (corals), i diumenge es farà l’acte central al Teatre Conservatori amb la participació del cantant de Txarango, Alguer Miquel; el refugiat sirià Seamend Ahmed, i la interpretació col·lectiva de la cançó “Un món per a les persones”, composta per Oriol Barri i Ferran Gallart.

Barcelona recorda els fets del Tarajal

A Barcelona, hi haurà recollida de signatures a tots els districtes, i l’acte principal es farà el diumenge 5 a les 17 h a la plaça del Mar – passeig Marítim per recordar el segon aniversari dels fets del Tarajal. Sota el lema “No oblidem la nostra frontera sud”, diverses persones que han entrat a Espanya per Ceuta o Melilla oferiran els seus testimonis. Es construirà col·lectivament un mur amb capses de cartró i s’enderrocarà simbòlicament al final de l’acte.

Mobilització a totes les capitals de demarcació

A Girona, la recollida de signatures es farà dissabte a l’inici de la Rambla – Pont Vell, amb la participació de diverses personalitat locals, i un record també per a les víctimes de la platja del Tarajal.

A Tarragona, també s’encendrà un gran mural d’espelmes al Balcó del Mediterrani dissabte a les 18 h.

I, a Lleida, la recollida de signatures es farà a la plaça de la Paeria, al Mercat de Pardinyes i a la plaça Ricard Vinyes.

Totes les principals poblacions de Catalunya, mobilitzades

A Badalona, hi haurà música en directe tot el diumenge amb diversos grups locals, i a les 18 h es farà una encesa d’espelmes amb el logotip de Casa nostra, casa vostra.

A Vilafranca del Penedès, hi ha programada una caminada solidària.

A Vilanova i la Geltrú, una actuació musical i una lectura de poemes.

A Vic, tots els caus i esplais de la ciutat organitzaran activitats per als nens i nenes a la plaça Major, i hi haurà actuacions musicals i gegants.

A Berga, hi haurà música al passeig de la Indústria, i la intervenció de diverses persones que explicaran com està funcionant el programa d’acollida de persones refugiades a la ciutat.

La llista completa d’activitats de La Gran Recollida de Signatures es pot consultar aquíi tota l’activitat es pot seguir a les xarxes amb el hashtag #VolemAcollir.

 

Switch to mobile version