Autor Societat
16 Març 2017 a 15:00

Casa nostra, casa vostra lliura 121.703 signatures

A la Presidenta del Parlament de Catalunya

volem acollir manifestació-1

Casa nostra, casa vostra ha lliurat aquest matí 121.703 signatures d’adhesió al manifest a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. Els coordinadors de la campanya, Lara Costafreda i Ruben Wagensberg, li han dit que “les signatures demostren la força mobilitzadora que ha tingut la campanya, tal com es va demostrar al concert del Palau Sant Jordi i a la gran manifestació del 18 de febrer a Barcelona”. Els coordinadors també han agraït la feina de tot el voluntariat i de tots els grups territorials que han fet possible la recollida de signatures a Catalunya, així com tots els actes de la campanya.

Una ciutadania preparada per l’acollida

Casa nostra, casa vostra considera que l’èxit de convocatòria de la manifestació i del concert del Palau Sant Jordi, i l’àmplia repercussió de les iniciatives de la campanya a tot el país deixen clara lopinió majoritària de la ciutadania de Catalunya a favor de l’acollida, i del canvi en les polítiques migratòries i de fronteres de la Unió Europea. La gran repercussió internacional que ha tingut la campanya, i sobretot la manifestació, demostren també que el món ha observat amb interès la mobilització ciutadana a Catalunya, i que molts països l’han presa com un exemple.

Compromisos d’acollida, lluny d’acomplir-se

Malgrat això, els compromisos d’acollida estan lluny d’acomplir-se, i en les últimes setmanes, s’ha detectat un alentiment molt preocupant. Des de la manifestació del 18-F, només han arribat a territori espanyol 41 persones refugiades procedents de reubicació i reassentament. Espanya ha acollit tot just 1.100 de les 17.337 persones que es va comprometre a acollir en el marc de la Unió Europea, i li queden 197 dies perquè s’esgoti el termini, el pròxim 26 de setembre.

Per això, Casa nostra, casa vostra anuncia que, en els pròxims mesos, mantindrà la pressió sobre el govern espanyol perquè els compromisos es compleixin en els termes i els terminis previstos.

Negociació amb les institucions catalanes

Casa nostra, casa vostra considera que les institucions catalanes, des dels ajuntaments fins la Generalitat, també tenen eines per millorar l’acollida de les persones refugiades i migrants que ja han arribat aquí, i per això, està preparant, conjuntament amb les entitats especialitzades, un document de treball amb mesures concretes que espera que s’apliquin de forma immediata.

Paral·lelament, el Govern es va comprometre al Consell Executiu del 21 de febrer, a renovar amb les organitzacions socials el Pacte Nacional per la Immigració del 2008, i a pressionar les institucions espanyoles per aconseguir que es compleixin els compromisos d’acollida.

Convocatòria d’ajuts a organitzacions socials

Casa nostra, casa vostra tancarà els comptes de la campanya a final de març, i tots els beneficis es dedicaran a una convocatòria d’ajuts a projectes d’organitzacions que treballin en migració i refugi. El balanç econòmic i els detalls de la convocatòria es faran públics al web www.casanostracasavostra.cat.

Switch to mobile version