Autor La recepta
22 Març 2017 a 12:00

Cim i tomba

cimitomba

Autor: Imatge MAS
Ingredients:
  • 1 kg – Peix de carn dura tallat a rodanxes
  • 1 kg – Patates tallades a rodelles gruixudes
  • 1 – Ceba
  • 3 – Tomàquets
  • Oli
  • Sal
  • Aigua
  • Allioli negat
Preparació:

Feu un sofregit amb la ceba, els alls i els tomàquets.
Afegiu-hi l’aigua i les patates, i deixeu-ho coure.
A mitja cocció de les patates afegiu-hi el peix prèviament salat.
Quan el peix sigui cuit traieu la cassola del foc i cobriu-ho amb l’allioli (vegeu Allioli negat).
Sacsegeu la cassola perquè la part de baix passi a dalt i a l’inrevés.

Variacions:
Es pot enfarinar i fregir el peix abans d’afegir-lo a les patates.
En comptes d’aigua es pot fer servir brou de peix.
S’hi pot afegir una mica de pebre vermell.
S’hi pot afegir pebrot vermell escalivat.
L’allioli pot ser lligat.

Categoria: Peixos i mariscs.
Font: Corpus Culinari Català
Switch to mobile version