Autor Ensenyament
4 Abril 2017 a 18:00

28 nous graus i 46 màsters al curs 2017-2018

Els ofereixen les universitats catalanes

Universitat Barcelona

El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) –el màxim òrgan d’ordenació universitària a Catalunya integrat pel Govern i pels rectors i presidents dels Consell Socials de les 12 universitats– ha programat 28 nous graus i 46 màsters universitaris per al pròxim curs 2017-2018. Les noves titulacions que s’incorporen a l’oferta de les universitats catalanes han de rebre la verificació per part de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari (AQU).
Pel que fa als nous graus, 11 són titulacions de 180 crèdits. Els nous graus de 3 anys que es podran estudiar a les universitats catalanes el curs 2017-2018 destaquen pels seus valors innovadors i l’oferta de continguts en anglès, que en alguns casos arriba al 100%. Els criteris de programació específics per als nous graus de 180 crèdits són que han de ser graus emergents, que no existeixen actualment al sistema.
Pel que fa als 46 nous màsters universitaris, la nova oferta gira al voltant de les noves tecnologies de l’era digital, com ara aplicacions de geolocalització, sistemes aeris no tripulats o gestió de Big Data. A banda d’estar subjectes a la verificació corresponent, la programació definitiva de les noves titulacions de màster també ha d’assolir un nombre mínim d’estudiants.
 
Alt nivell d’internacionalització
La renovació de l’oferta de titulacions de les universitats de Catalunya té com a un dels eixos fonamentals la internacionalització dels estudis, ja que es tracta d’una aposta de futur i d’una estratègia en l’àmbit de l’educació superior.
Per al curs 2017-2018, el nivell d’internacionalització és molt alt, especialment, en els nous graus de 180 crèdits ja que molts s’impartiran completament o parcialment en anglès, i/o s’estableixen acords amb universitats estrangeres.
En els màsters universitaris també destaca l’alt nivell d’internacionalització. Concretament, destaca el programa Erasmus Mundus que amplia l’oferta fins a 30 màsters que les universitats catalanes ofereixen en col·laboració, com a mínim, de dues universitats estrangeres.
Switch to mobile version