Autor Societat
18 Abril 2017 a 10:00

Balanç de l’operació retorn de la Setmana Santa 2017

Moltes cues amb pocs accidents

La Diputació de Barcelona i el Departament d’Interior col·laboraran per reduir els accidents de trànsit en horari laboral

// Foto: Sergi Colomer

Durant les operacions sortida i d’operació retorn no hi ha hagut cap víctima mortal a la xarxa viària interurbana catalana si bé durant els dies laborables de Setmana Santa  s’ha de  lamentar un sinistre mortal amb una persona morta a la xarxa viària interurbana catalana el passat dimarts a l’A-7 a Cambrils.

Entre les 12.00 d’ahir diumenge i les 20.00 h de dilluns, havien retornat cap a l’àrea metropolitana de Barcelona 584.188 vehicles, un 94,2% dels 620.000 vehicles previstos fins a les 24 h.
Cristina Pou, subdirectora general de Gestió del Trànsit, ha destacat en el balanç del dispositiu especial de Setmana Santa que “afortunadament durant els dies festius i durant les operacions sortida i en el que portem d’operació retorn no hi ha hagut cap sinistre mortal a les carreteres catalanes” i en aquest sentit ha valorat positivament el bon comportament dels conductors a la carretera.
 
Pel que fa a mobilitat, entre les 12.00 de diumenge, quan va començar l’operació retorn, i les 20.00 h de dilluns, havien retornat cap a l’àrea metropolitana de Barcelona 584.188 vehicles, el que representa un 94,2% dels previstos (620.000 vehicles), quan l’any passat ho van fer un total de 612.813 vehicles fins a les 24 h.
Els problemes circulatoris més destacats s’han registrat a diversos trams de l’AP-7 sud, l’A-2 i la N-340. Pel que fa al desenvolupament de la mobilitat de dilluns, la via que ha concentrat més volum de trànsit ha estat l’AP-7 sud on hi ha hagut retencions de fins a 18 km entre El Vendrell i Vilafranca del Penedès, fins a 10 km a Roda de Barà i 7 km a l’Ametlla de Mar. A més també hi ha hagut retencions a Martorell (2 km) i al Papiol (fins a 6 km). Al matí, l’AP-7 nord també hi ha hagut retencions de fins a 9 km entre Maçanet i Fogars de la Selva.
Una altra via que ha registrat problemes importants dilluns a la tarda ha estat l’A-2, ja que s’han registrat fins a 30 km de retencions intermitents entre Lleida i Vilagrassa. En aquesta via la situació s’ha vist agreujada perquè dins la retenció inicial s’ha produït un accident que ha causat la restricció d’un carril. A la mateixa A-2 també hi ha hagut 3 km de cua a Esparreguera i 5 a Òdena.
 
A més també hi ha hagut problemes de trànsit a la N-340 a Altafulla (7 km) i Comarruga (fins a 9 km); i, al matí, retencions a la C-16 a la Nou de Berguedà (8 km), a la C-14 a Ponts (5 km) i la C-17 a Ripoll (2 km)
Diumenge la situació també va ser complicada en algunes vies. D’entre d’altres problemes, cal destacar:
 
–       AP-7 Sud: 20km de retenció a Vilafranca del Penedès i  10km entre Martorell i El Papiol en sentit Barcelona;
–       N-340: 17km amb trams d’aturades a Torredembarra en sentit Vilafranca i 2km a Altafulla en sentit Tarragona d’accés a l’AP-7;
–       C-31: aturades en un tram de 10km entre Castell-Platja d’Aro i Llagostera d’enllaç amb la C-65;
–       C-16: 7 km d’aturades a Nou de Berguedà en sentit sud;
–       C-65: 4,50km d’aturades entre Santa Cristina d’Aro i Llagostera en sentit nord;
–       AP-7 Nord: 4km de retenció a La Roca del Vallès i 2km d’intensitat a Castellbisbal en direcció Barcelona;
–       A-2: 5km de retenció a l’altura d’Abrera en sentit Barcelona;
–       C-14: 4km de cua a Alcover en sentit nord cap a Lleida;
–       C-32: retencions de fins a 2km a Gavà en direcció Barcelona.
A més, diversos accidents van provocar afectacions i restriccions a vies com la C-14 a Artesa de Segre, on la sortida de via d’un vehicle que va bolcar va fer 2 ferits menys greus; la C-16 a Bagà, on van topar 4 vehicles sense ferits; o la C-31 a Calafell, on per una topada entre 2 vehicles una persona va resultar ferida lleu. A part, també hi va haver una col·lisió entre cotxe i una motocicleta a la N-II a Santa Susanna a conseqüència de la qual el motorista va resultar ferit crític i a la LV-3024 a Preixens la sortida de via d’un turisme va ocasionar un ferit greu.
La subdirectora general de Gestió del Trànsit, Cristina Pou, també ha subratllat que durant el dispositiu especial de Setmana Santa, per part del Servei català de Trànsit, s’han disposat tots els mitjans tècnics i humans per garantir una mobilitat el màxim de segura i fluïda possible amb, entre d’altres mesures, la instal·lació de 230 km de mesures especials de circulació.
En aquest sentit cal tenir en compte que tant ahir com diumenge, per facilitar l’operació retorn el Servei Català de Trànsit ha disposat mesures especials.
Switch to mobile version