Cigrons amb espardenyes del Delta de l’Ebre
- 1/2 – Ceba
- 1 – All
- Un xic – Julivert
- 200 ml – Caldo de peix
- 400 gr – Cigrons cuits
- 10 – Espardenyes de mar
- Oli d’oliva verge
Plat contundent, ideal per èpoques fred, amb productes del Delta de l’Ebre.
Primer tallem la ceba en Juliana, molt fina.
Posem una cassola al foc amb oli d’oliva verge.
Tot seguit sofregim la ceba.
Quan la ceba està daurada, afegim les espardenyes de mar, si son molt grans les partirem per la meitat.
Prepararem una picada amb all i julivert, que afegirem al sofregit i les espardenyes de mar.
Tot seguit afegim els cigrons cuits i el brou de peix.
Rectifiquem de sal.
Ho tindrem al foc uns 5 minuts aproximadament.
Per acabar, ho servirem amb la mateixa cassola que ho hem cuinat.
Maridatge per al plat “Cigrons amb espardenyes de mar del Delta de l’Ebre”.
Per aquest plat hem escollit :
Acustic Celler 2009 Blanc – D.O Montsant
Varietats: Vinyes Velles de Garnatxa blanca i roja, Macabeu i Pansal.
Degut a les varietats de garnatxa blanca i roja, macabeu i pansal de vinyes velles, és un vi blanc amb cos, elegant i ben estructurat que diu molt amb el plat, amb els cigrons i les espardenyes de mar. És un bon guisat que fa un bon maridatge.