Cóc de mel
- Per fer la pasta: – 30 cl Oli
- 10 cl – Aiguardent
- Farina
- 1 kg – Mel
Barregeu l’oli, l’aiguardent i la farina fins a aconseguir una pasta ben fina.
Folreu amb aquesta pasta totes les parts d’una llauna i poseu-la al forn 10 minuts.
Per fer el farcit:
1 l d’oli.
4 ous.
900 g de farina.
½ kg de sucre.
Amb els ingredients del farcit feu una pasta ben lleugera, disposeu-la dins de la llauna folrada i poseu-ho al forn, ben calent al començament i després abaixeu-ne la temperatura.
Quan el cóc adquireixi un to daurat, traieu-lo del forn immediatament i tireu-hi la mel per sobre.
Variacions:
Es pot substituir l’aiguardent, totalment o en part, per mistela.
Es pot tirar la mel al cóc en diverses vegades i tornar-lo a posar al forn cada cop.
Es pot afegir ametlla ratllada al farciment.
També s’hi pot afegir ratlladura de llimona.