Autor Ensenyament
18 Abril 2017 a 15:00

V Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica

Oberta la convocatòria

Regadiu // Imatge del web de Wikimedia

Regadiu // Imatge del web de Wikimedia

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha obert la convocatòria de la cinquena edició del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica. L’objectiu d’aquest premi és reconèixer l’esforç i la creativitat que fan alguns centres educatius que treballen amb aquesta temàtica.
Com a novetat d’aquesta edició, el termini de presentació serà de l’1 de juny al 15 de juliol del 2017. D’aquesta manera es podran presentar projectes o experiències pedagògiques que s’hagin desenvolupat al llarg del curs escolar 2016-2017. El premi enguany també incorpora una varietat més àmplia de propostes, ja que podran optar-hi qualsevol tipus de projecte, experiència o material de promoció de l’agricultura i l’alimentació ecològica.
D’altra banda, s’està estudiant la possibilitat de celebrar una Setmana Bio a l’escola durant la setmana lectiva que es faci el lliurament del premi. Durant aquesta setmana, tots els centres educatius interessats podran programar actuacions orientades a la divulgació i el foment de la producció i alimentació ecològiques. El premi es lliurarà durant el mes d’octubre a l’escola premiada l’any passat, El Submarí Lila d’El Milà (Tarragona).
Per una educació basada en la cura del medi ambient
En els darrers anys s’ha incrementat el nombre de centres educatius catalans que han engegat i desenvolupat actuacions i projectes relacionats amb l’agricultura i l’alimentació ecològiques. Alguns exemples els trobem en l’establiment d’horts escolars ecològics, el desenvolupament d’activitats docents destinades a donar a conèixer els aliments ecològics, i fins i tot la implantació d’experiències d’introducció d’aliments ecològics en els menjadors escolars. Aquestes actuacions, a més de l’impacte sobre la comunitat educativa, també són de gran interès per les conseqüències socials i mediambientals que comporten.
Des del Departament d’Agricultura es vetlla perquè el treball de la pagesia i dels empresaris del sector agroalimentari es pugui apropar a les noves generacions de catalans que s’estan formant, especialment el de tots aquells que estan realitzant un esforç afegit pel que fa a la cura del medi ambient, com són els que treballen en el sector ecològic, pel seu innegable missatge pedagògic.
El Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica està impulsat pels Departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Ensenyament i Territori i Sostenibilitat amb la col.laboració  l’Associació Vida Sana i la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya.
Switch to mobile version