Autor Economia
23 Maig 2017 a 18:00

Catalunya participa al congrés IoTx 2017 de Dubai

Referent per a emprenedors tecnològics, inversors i líders de tot l’Orient Mitjà

Imatge de l'edició de l'any passat. // Imatge del web www.firabarcelona.com

Imatge de l’edició de l’any passat. // Imatge del web www.firabarcelona.com

Una delegació de la Generalitat de Catalunya, encapçalada pel secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, arribarà demà a Dubai (Emirats Àrabs Units) per participar en l’IoTx 2017, el principal congrés internacional de l’àmbit de la Internet de les Coses que es fa a l’Orient Mitjà i que enguany tindrà lloc del 21 al 23 de maig al Dubai World Trade Center.
Catalunya és, juntament amb Escòcia, l’única nació estrangera convidada a participar en el que ja s’ha consolidat com a cita referent i punt de trobada i negoci ineludible per a emprenedors tecnològics, inversors i líders de l’àmbit de la Internet de les Coses de la zona.
Catalunya serà la protagonista internacional de l’acte inaugural del congrés, el dia 21 de maig, amb el discurs d’obertura a càrrec de Jordi Puigneró. Prenent com a punt de partida l’estratègia SmartCAT de la Generalitat, que pretén convertir Catalunya en un smart country de referència internacional, el secretari pronunciarà una conferència sobre la utilització de la tecnologia i la informació digital per innovar en la prestació dels serveis públics, impulsar el creixement econòmic i promoure una societat més intel·ligent, sostenible i integradora.
La participació de Catalunya com a convidada internacional del congrés IoTx 2017 respon a l’interès de les autoritats de Dubai per l’estratègia SmartCAT i pel paper de la Internet de les Coses dins d’aquesta estratègia, que té per objectiu fer de Catalunya un país intel·ligent on ciutadania, empreses i administració aprofitin el  poder de les xarxes, les dades i les TIC en general per millorar la qualitat de vida, crear oportunitats econòmiques i construir una societat millor.
De fet, en els darrers mesos, l’estratègia smartCAT definida i impulsada per la Generalitat de Catalunya ha generat un notable interès a escala internacional, i altres països i ciutats com ara Singapur, Dublin, l’Índia i Yinchuan, a la Xina, també han convidat el Govern català a presentar-ne els eixos i projectes principals a importants congressos i fòrums. Igualment, també han estat diverses les ciutats, regions i països que han visitat Catalunya i als quals el Govern ha exposat l’estratègia per convertir Catalunya en un hub tecnològic internacional.
La participació de la Generalitat a l’IoTx 2017 de Dubai continuarà el dia 22, quan el director de l’estratègia SmartCAT, Daniel Marco, participarà en una taula rodona sobre ciutats, regions i govern intel·ligents i el paper de la Internet de les Coses en aquest àmbit. Finalment, el mateix Daniel Marco oferirà l’últim dia del congrés (23 de maig) una sessió durant la qual exposarà la filosofia, línies d’actuació i prioritats de la estratègia SmartCAT i les actuacions que aquesta impulsa en l’àmbit de la Internet de les Coses.
Sobre l’IoTx de Dubai
El congrés IoTx és una plataforma adreçada a experts regionals i internacionals per discutir els últims esdeveniments en el món connectat, que reuneix els usuaris finals del govern i el sector comercial, innovadors i líders mundials en tecnologia disruptiva per intercanviar coneixement i experiències, solucions  d’avantguarda i fer negocis amb les principals empreses de tot l’Orient Mitjà.
Inscrit dins la Setmana de la Tecnologia GITEX, IoTx és una cita obligada per a qualsevol que vulgui desenvolupar la visibilitat de la seva marca entre els compradors més influents i especialistes d’adquisició d’algunes de les companyies més grans del món. A més, l’any passat IoTx va rebre una important representació de funcionaris d’alt nivell, cosa que el consolida com a destinació referent de governs i empreses que aposten pel creixement intel·ligent.
Switch to mobile version