Autor Economia
21 Maig 2017 a 15:00

PIMEC considera discriminatori l’acord elèctric amb el PNB

Ramon Tremosa, en nom de PIMEC ho ha denunciat a la Comissió Europea

Ramon Tremosa // Foto: Joan Murcia

Ramon Tremosa // Foto: Joan Murcia

PIMEC demana als grups parlamentaris que sol·licitin la compareixença dels ministres d’Energia, Álvaro Nadal, i d’Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, perquè aclareixin la situació de discriminació generada a partir de l’acord elèctric amb el PNB.

La patronal lamenta el joc polític per a l’aprovació dels pressupostos i, sobretot, que tornin a ser les pimes les afectades, ja que amb una energia comparativament més alta, perdran competitivitat respecte a les indústries basques.

En aquesta línia, PIMEC dona suport a la carta que el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha remès al ministre d’Energia en què també posa de manifest que no es pot generar una discriminació geogràfica dels preus de l’energia aplicats a les empreses. D’altra banda, en nom de PIMEC, l’eurodiputat Ramon Tremosa també ha denunciat davant la Comissió Europea aquesta discriminació.

PIMEC, a través de la seva Comissió d’Energia presidida per Joan Vila, defensa els interessos de les pimes davant l’administració en el seu vessant de definidora del marc regulador de l’energia, i davant de les empreses de subministrament energètic per evitar possibles abusos de posició dominant en el mercat. És per això, que ha consensuat les següents propostes i les ha traslladat als estaments pertinents:

  • Els peatges que paguen les pimes haurien de ser mesurats d’acord al seu nivell de tensió i a les seves pèrdues reals. En aquest sentit, la patronal posa de manifest que no és normal que BT sigui <1000V i que el següent nivell sigui <30KV.
  • Establir peatges per densitat de connexió per tal d’evitar pèrdua de competitivitat de les pimes, front les del País Basc.
  • Equiparar els peatges de les pimes als de la UE, que al final segueixen els criteris exposats.
Switch to mobile version