Autor Economia
4 Juliol 2017 a 18:00

Les vendes a les grans superfícies augmenten

Un 5% interanual al maig

IPC // Imatge del web de Flickr

IPC // Imatge del web de Flickr

Al maig, l’índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya a preus corrents ha augmentat un 5,0% respecte al mateix mes de l’any anterior, segons l’Idescat. Les vendes dels productes no alimentaris han augmentat amb més intensitat (6,7%) que els productes d’alimentació (2,8%).
En l’acumulat dels cinc primers mesos de l’any, la variació de l’índex ha estat del 0,6% respecte al mateix període de l’any anterior, fruit de l’evolució variable de les vendes en aquest període. Per grups de productes, les vendes d’alimentació mostren una disminució interanual de l’1,1%, mentre que les de la resta de productes han augmentat l’1,9%.
A preus constants ─és a dir, eliminant l’efecte dels preus─, l’índex mostra un increment interanual del 3,1% al maig del 2017, motivat per l’augment de les vendes tant dels productes alimentaris (1,4%) com de la resta de productes (4,9%).
Switch to mobile version