Autor Esports
7 Agost 2017 a 15:00

CaixaBank renova el patrocini del Pla ADO per al cicle Tòquio 2020

La seva vinculació a ADO ve de l’any 1993

caixabank ADO

CaixaBank manté el seu ferm compromís amb l’esport olímpic mitjançant la renovació del patrocini del Pla ADO (Associació d’Esports Olímpics) com a Soci Patrocinador, la categoria més alta de col·laboració amb la preparació de l’equip olímpic per al proper cicle olímpic que culminarà a Tòquio 2020.

La rúbrica de l’acord entre CaixaBank i el Comitè Olímpic Español (COE) s’ha realitzat a la seu de l’entitat financera a Madrid. Ha comptat amb la presència de Jordi Gual, president de CaixaBank; Alejandro Blanco, president del COE; José Ramón Lete, president del Consell Superior d’Esports (CSD) i José Antonio Sánchez, president de RTVE.

Per a Jordi Gual, president de CaixaBank, “el Pla ADO representa l’aposta i suport a la promoció i desenvolupament de l’esport d’elit a Espanya, que compta amb el compromís de CaixaBank des de fa prop de 30 anys”.

En la seva opinió, “el Pla ADO és un excel·lent exemple de col·laboració públicoprivada per al benefici del país i la marca Espanya. Gràcies a aquestes ajudes econòmiques, els esportistes i els seus entrenadors, especialment en aquelles disciplines amb menys recursos, veuen recompensat el seu esforç en el període que hi ha entre Jocs. Sempre amb l’objectiu final de poder representar a Espanya en la següent cita olímpica”.

Durant la signatura de l’acord, Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Español (COE), ha destacat que “és una enorme satisfacció la continuïtat, en qualitat de Soci Patrocinador del Programa, d’una de les empreses més compromeses amb l’esport espanyol, i bona mostra d’això és la seva vinculació a ADO des de l’any 1993, com abans ho va estar amb el Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992, i la seva famosa i innovadora iniciativa “Llibreta de Campions”, per la qual els medallistes espanyols d’aquests Jocs perceben una ajuda econòmica en complir els cinquanta anys”.

José Ramón Lete, president del Consell Superior d’Esports, ha agraït “la llarga tradició del compromís de CaixaBank amb l’esport espanyol. El seu suport és fonamental perquè els esportistes que representaran a Espanya en els propers Jocs de Tòquio tinguin les millors condicions per entrenar-se i competir i puguin portar èxits en forma de medalles”. Lete també ha fet valdre la fórmula mixta de col·laboració públicoprivada, perquè segons les seves paraules, “junts es va més lluny”.

CaixaBank va iniciar la seva col·laboració amb l’esport olímpic en els Jocs de Seül 1988. A partir de 1992, es va convertir en Soci Patrocinador del Pla ADO. Per CaixaBank, “amb aquesta renovació, l’entitat demostra el seu continu suport a l’esport i especialment a l’olimpisme, ja que els valors fonamentals de l’entitat coincideixen en gran manera amb els del món de l’esport”.

Sobre el Pla ADO

L’Associació d’Esports Olímpics es va crear l’any 1988 i està formada per la unió del Consell Superior d’Esports, el Comitè Olímpic Español i Radiotelevisió Espanyola.

ADO és una associació esportiva, sense ànim de lucre, que va néixer amb l’objectiu de posar a la disposició dels esportistes espanyols els mitjans necessaris per realitzar una bona actuació en els Jocs Olímpics de Barcelona i establir una sòlida base tècnica i organitzativa per a promocionar l’alta competició després de 1992.

Després de l’èxit obtingut per l’Equip Olímpic Español als Jocs Olímpics esmentats va decidir-se la continuïtat de l’Associació.

Els diners que rep ADO de cada patrocinador van destinats fonamentalment a beques per al suport dels esportistes d’elit del nostre país i també procurar-los les condicions d’entrenament idònies per aconseguir un rendiment òptim.

CaixaBank, la Fundació Bancària “la Caixa” i el COE reuneixen als medallistes de Barcelona ’92

Recentment, CaixaBank, la Fundació Bancària “la Caixa” i el COE han commemorat en un acte institucional el 25º Aniversari de la “Llibreta Campions”. Aquesta iniciativa va ser impulsada per l’entitat financera en 1988 per premiar i incentivar l’esforç i l’èxit dels esportistes espanyols en els Jocs Olímpics de Barcelona ’92, col·laborant així amb la seva seguretat econòmica en el futur.

Per celebrar aquest esdeveniment, es va reunir a una àmplia representació dels 74 medallistes olímpics de Barcelona ’92, que han pogut rememorar els Jocs Olímpics més reeixit de la història de l’olimpisme espanyol, que el seu 25º aniversari es va celebrar el passat 25 de juliol.

L’acte va comptar amb la presència d’Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jordi Gual, president de CaixaBank, i Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Español.

Switch to mobile version