Autor Societat
5 Agost 2017 a 15:00

En Alerta el Pla PROCICAT per onada de calor i en Prealerta el Pla INUNCAT

Cal extremar la precaució en les activitats a l’exterior

Onada de calor

Onada de calor

Protecció Civil manté des d’ahir al matí en Alerta el Pla de Protecció Civil PROCICAT per Onada de Calor ja que, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), l’episodi de temperatures extremes s’ha de mantenir encara fins avui dissabte
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les darreres previsions s’han modificat respecte ahir, i avui dissabte l’afectació de temperatures extremes pot afectar principalment totes les comarques de la Catalunya Central, comarques de Lleida (sobretot Segrià i Alt Urgell), de Barcelona (Vallès Oriental i Vallès Occidental) i de Girona (Selva i Gironès).
Segons l’SMC, ahir es van registrar temperatures elevades a molts municipis catalans, com per exemple els 41,7º de Vinebre (Ribera d’Ebre); 41,2º a Artés (Bages); 40,3º al Pont de Vilomara i 40,2º a Sant Salvador de Guardiola (Bages); 40º a Torroja del Priorat (Priorat); 39,6º a Ascó (Ribera d’Ebre) o 39,1 a Alcarràs (Segrià).
Durant el dia d’ahir, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va informar que es van atendre 25 persones per incidències relacionades amb la calor.
Per avui, Medi Ambient també ha emès un avís preventiu per nivells elevats d’ozó a la Plana de Vic i comarques de Girona. En aquestes zones, cal extremar encara més les precaucions en els esforços a l’aire lliure, i tenir especial cura amb els col·lectius vulnerables.
Protecció Civil de la Generalitat recomana evitar les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beure molta aigua encara que no es tingui set. Davant la situació de temperatures extremes cal tenir especial cura de les persones més vulnerables a la calor (gent gran, nadons, malats crònics,…). Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.
Trobareu tots els consells a interior.gencat.cat/onadacalor
 
 
Prealerta del pla INUNCAT
El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) també preveu per avui dissabte a partir del migdia un episodi d’intensitat de pluja que pot afectar sobretot les comarques del Pirineu i prepirineu, comarques de Girona i també les Terres de l’Ebre. De cara al vespre, l’afectació es reduiria a l’Alt Pirineu i Aran.
Els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i localment pedra, per la qual cosa es recomana molta prudència sobretot en les activitats a l’aire lliure i en la mobilitat.
Trobareu tots els consells d’inundacions a interior.gencat.cat/inundacions

 

Switch to mobile version