Autor Societat
8 Setembre 2017 a 10:00

El Govern intervé en l’Assemblea General de les Nacions Unides

Sobre la implementació de la Nova Agenda Urbana

Territori i sostenibilitat ONU

La delegació del Departament de Territori i Sostenibilitat, encapçalada pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, i el director de l’Institut Català del Sòl, INCASÒL, Damià Calvet, han destacat a la Reunió de l’Assemblea general de les Nacions Unides (ONU), celebrada aquesta setmana a Nova York, el compromís del Govern amb la implementació dels acords assolits a la Nova Agenda Urbana (NAU) aprovada l’octubre a Quito (Equador).
En la seva intervenció, el director de l’INCASÒL, Damià Calvet, ha reivindicat aquest dimarts “el compromís del govern amb la Nova Agenda Urbana, fins al punt d’adaptar l’estructura dels organismes públics que planifiquen l’urbanisme del país per afrontar els reptes que s’hi plantegen”.
En aquest mateix sentit, Calvet ha destacat que “Catalunya és un referent permanent pel que fa a legislació urbanística i és l’únic territori europeu que ha completat els tres nivells d’ordenació del territori: la planificació territorial, la planificació urbanística i la planificació del paisatge”.
La redacció de l’Agenda Urbana de Catalunya, que actualment està portant a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat, es basa en aquesta perspectiva més territorial, entenent que l’abast de l’Agenda s’estén més enllà de les arees urbanes o de les principals àrees metropolitanes del país per cobrir tot el territori, considerant-lo com un “sistema de sistemes urbans i metropolitans”.
Grup de treball interdepertamental
Una de les recomanacions de la Nova Agenda Urbana és la inclusió dels diferents agents que intervenen en la seva elaboració i implementació, per tal de reforçar la seva transversalitat. En aquest sentit, el full de ruta per l’elaboració de l’Agenda Urbana de Catalunya dissenyat pel Govern, que contempla la creació d’un Grup de treball interdepartamental i també d’una Assemblea Urbana de Catalunya, va ser especialment ben acollit per les delegacions assistents com a model a seguir.
Aquesta Reunió de l’Assemblea general de les Nacions Unides serveix per avaluar la implementació de la Nova Agenda Urbana i la efectivitat i governança de la ONU-Hàbitat, l’organisme que coordina totes les activitats relacionades amb els assentaments humans, i culminarà amb una trobada amb el President de l’Assemblea General de les Nacions Unides, Peter Thomson.
Switch to mobile version