Autor Política
25 Setembre 2017 a 10:00

El Govern trasllada un escrit denunciant els abusos i la censura de l’Estat en matèria d’accés a Internet

Al Vicepresident de la Comissió Europea

upf cerca internet

El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, ha adreçat un escrit al Vicepresident de la Comissió Europea i Comissari en matèria digital (Digital Single Market), el Sr. Andrus Ansip, denunciant els abusos i la censura en matèria d’accés a Internet que s’han produït a Catalunya durant els darrers dies per part de l’Estat Espanyol.

En l’escrit, el Govern destaca els articles 3 (3) de la Regulació EU 2015/2120 del Parlament Europeu i del Consell, amb data 25 de Novembre  de 2015, i la Directiva 2002/21/EC amb data 7 de Març de 2012, que regulen l’accés obert a Internet i estableixen la regulació en matèria de telecomunicacions.

Segons el Govern català, aquests articles s’han vist vulnerats per l’actuació del Govern espanyol, de la Fiscalia i dels cossos de seguretat espanyols (Guàrdia Civil i Policia Nacional) contra la Fundació PuntCAT amb motiu de l’ordre i requeriment de suspendre l’accés a qualsevol domini .cat que promogui el referèndum d’autodeterminació de Catalunya.

Així mateix, aquests articles s’han vist vulnerats per l’ordre enviada als operadors de telecomunicacions espanyols de tallar l’accés a les pàgines web que informin sobre el referèndum d’autodeterminació, així com aquells dominis d’internet que siguin publicitats o publicats a les xarxes socials dels propis membres del Govern.

En l’escrit, el secretari reclama que la Comissió actuï de forma urgent per protegir les institucions catalanes i per garantir els drets a la informació i la llibertat d’expressió, també a internet, de la ciutadania catalana.

Switch to mobile version