Autor Societat
26 Setembre 2017 a 15:00

“Viure a Rural”

La plataforma de serveis i recursos per a qui decideix establir-se en entorns rurals

viure rural

Viure a Rural, es una plataforma virtual amb recursos i serveis de les comarques rurals de Catalunya,  adreçada especialment a les persones i empreses que decideixen establir-se en entorns rurals. Aquesta plataforma s’emmarca dins el projecte Odisseu per al retorn dels joves al món rural, del qual formen part els Grups Leader de Catalunya. La jornada de presentació, a la qual hi ha assistit el director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Oriol Anson, ha estat organitzada pel grup Leader, Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya, coordinador del projecte Odisseu.
 
Viure a rural sorgeix amb la idea de visualitzar les comarques rurals Leader catalanes com a lloc on treballar i residir més enllà d’un destí turístic. La plataforma té una vessant informativa molt pràctica que permet cercar la ubicació i dades bàsiques de contacte dels principals serveis públics en habitatge, salut, educació, treball i emprenedoria, medi ambient i mobilitat, cultura i lleure i esports.
Actualment, a la plataforma hi ha 1.243 recursos introduïts que es poden cercar ja sigui en base a la tipologia del recurs o en base a un territori d’una manera molt atractiva i àgil. Amb el Viure a rural l’usuari podrà trobar, en un sol lloc web, la informació que necessita per anar a viure o treballar al món rural.
El Projecte Odisseu per al retorn i la inserció laboral de joves al medi rural és un projecte impulsat pel DARP, des de l’any 2012, i per la Direcció General de Joventut, amb la col·laboració d’ARCA, la xarxa catalana de grups Leader i la Fundació del Món Rural. Té l’objectiu de fomentar el retorn del capital humà format en les universitats a les zones rurals d’origen, mitjançant el contacte i la implicació dels principals agents que coincideixen en la seva transició, universitats, centres de formació, empreses locals, institucions i administracions.
Switch to mobile version