Autor Societat
8 Març 2018 a 10:00

“#Feminisme és futur”, la Diputació impulsa una campanya institucional

Per commemorar el Dia Internacional de la Dona

feminisme es futur diba

Amb el lema “Feminisme és futur”, la Diputació ha impulsat una campanya institucional per commemorar el Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, i que ha posat a l’abast dels Ajuntaments un seguit de materials comunicatius que contribueixen a la difusió del missatge i del compromís vers la igualtat de gènere. La campanya facilita als municipis la commemoració i el desenvolupament d’activitats de sensibilització, visibilització, participació i apoderament.

Per això s’ha creat un espai web  des del qual els consistoris es poden descarregar tots els materials de difusió de la campanya. Aquests materials ajuden a fomentar les polítiques d’igualtat i ciutadania com a eina clau per a la construcció d’una societat igualitària, democràtica i justa. També s’han ofert als municipis una sèrie d’activitats i recursos de sensibilització relacionats amb la conscienciació sobre la igualtat de gènere.

Enguany l’objectiu de la campanya és mostrar com les dones amb l’acció col·lectiva, les seves aportacions, l’avenç dels rols lliures d’estereotips i la unió estant transformant i millorant la societat.  El missatge clau és que ara és el moment de les dones i que cal teixir aliances des del món local per transformar la societat amb els moviments feministes.

Jornada “La visibilitat feminista: reptes i aliances”
Encara en el marc del Dia Internacional de les Dones, la Diputació ha organitzat per al proper 18 d’abril, la jornada “La visibilitat feminista: reptes i aliances”, que pretén fer explícit l’androcentrisme i la invisibilitat de moltes de les aportacions de les dones en la societat. Un altre element que vol tractar la jornada és el paper polític i públic de cadascun dels canvis que estant aportant les dones en els diferents àmbits de la societat

Oficina de les Dones i LGTBI
La Diputació de Barcelona treballa activament, a través de l’Oficina de les Dones i LGTBI, per donar suport, econòmic i tècnic, als municipis en les seves polítiques d’igualtat. La corporació col·labora amb els ajuntaments per elaborar plans d’igualtat integrals que parteixin de la realitat de cada territori, i plans locals de prevenció de la violència, i ofereix també molts recursos concrets com ara plans per prevenir la violència masclista als espais públics d’oci, o atenció psicològica a dones maltractades i als seus fills.

 

Switch to mobile version